Izplačila nezaposlenim lastnikom podjetja

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Baucka
Nov član
Nov član

Izplačila nezaposlenim lastnikom podjetja

Odgovor Napisal/-a Baucka »

Pozdravljeni

S prijateljem sva lani odprla d.o.o. in še zaradi premajhnega prometa nisva zaposlena v tem podjetju, saj še ni toliko prihodkov.

Zanima me ali si pa lahko obračunavama kilometrino, dnevnice ali kaj podobnega, saj imava kar nekaj poti in stroškov s tem podjetjem. Voziva se z lastnimi vozili tudi v tujino, plačujeva parkirnine itd. Saj ne, da bi si že izplačevala, samo stroške bi rada zavedla, pa ne vem na kakšen način.

Po pogodbi o poslovodenju si tudi ne moreva obračunavat, saj nimava nobenga zaposlenega in tudi sama sva trenutno na zavodu za zaposlovanje. Želiva se samozaposlit v tem podjetju, vendar morava podjetje najprej spravit pogon.

Hvala vsem za odgovore.
starči
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a starči »

Kako sta zavarovana? Upam, da ne kot brezposelna (čez zavod)?
Baucka
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a Baucka »

ja, kot brezposelna.
MG
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a MG »

Kako vama je pa to uspelo ?? Načeloma ne moreš biti lastnik in direktor firme in hkrati na zvodu. Moraš biti zavarovan preko firme in plačevati prispevke.
preem
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a preem »

Jaz imam podobno situacijo, u bistvu firma še v nastajanju, bo pa podobno.

Skratka, večosebni d.o.o -> dva družbenika z 50% deležem -> zaposlena nikjer drugje. A se lahko oba zaposliva s 040? Za zavarovanje sem se pozanimal za zzzs, in se lahko zavarujeva kot občana (samo plačnika, 14€). nekje sem slišal da eden MORA bit zaposlen z 01, in celo plačo mora imeti višjo kot je minimalna. drugi bi lahko bil z 040. A je to res? ne najdem nikjer za preverit. Pač od začetka ni dnarja, in bi oba bila z 040, a to ni možno. drugih zaposlenih ne bo od začetka.
Rihanna
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a Rihanna »

preem
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a preem »

hvala, kar poučno, vendar še kar nisem uspel ugotoviti ali lahko imata oba družbenika pogodbo o poslovodenju, s tem da ni noben zaposlen pod 01. Ali sta lahko oba 040?

No ja, bomo si prvo uštimal en računovodski servis, pa bojo potem povedal, zgleda da poslovne skrivnosti nekatere odvračajo od predobrih nasvetov ;)
Odgovori