Novo ustanovljeno sodišče - Centralni oddelek na osnovi verodostojnih listin- nam je poslalo izvršbo, na katero smo se v roku pritožili.
Po našem mnenju bo pritožba ugodno rešena - (listine namreč niso verodostojne in vsota dolga ni pravilna)
Zanima me postopek, če se pritožba slučajno zavrne.
Ali dobi podjetje obvestilo in se račun blokira šele po prejemu obvetila
ali je lahko račun blokiran takoj, ko se pritožba zavrne.
IzvrŠba
Moderator: Mirko Zbačnik
Sodišča, čeprav bi morala delati isto, delajo različno. Včasih blokirajo račun takoj, vendar sredstva ostanejo na računu, dokler ni zadeva pravnomočna. Včasih pa sodišče pošlje blokado komaj po tem, ko je sklep pravnomočen, kar pa v vašem primeru dokler ne izdajo sklep o vašem ugovoru, seveda ne bo pravnomočno. Na žalost je tako in včasih je za dolžnika to lahko usodno, saj bo z ugovorom uspel ima pa že blokirana sredstva ter z njimi ne more razpolagati. Še posebej hudo je, če se gre za večji znesek. Vendar tako je to na naših sodiščih, dva primera nista ista.
Pred dvemi leti sem poslala izvršbo za fizično osebo (pravzaprav 3 izvršbe), pa nismo dobili še nič sredstev.
Zanima me, ali je kaj učinkovito če povprašaš na sodišče, kako je s to izvršbo in ali moraš kaj plačati. Ter kam naj vprašam ali naj pošljem dopis ali kar telefonsko?
Kakšne izkušnje imate drugi glede tega?
Hvala za kakršnokoli pomoč!
Zanima me, ali je kaj učinkovito če povprašaš na sodišče, kako je s to izvršbo in ali moraš kaj plačati. Ter kam naj vprašam ali naj pošljem dopis ali kar telefonsko?
Kakšne izkušnje imate drugi glede tega?
Hvala za kakršnokoli pomoč!
Kar bo pa bo.
Po novem Sodnem redu sodišče po telefonu posreduje le informacije, ki so nujno potrebne za izvedbo postopka. To pomeni na kratko, da samo kar je v zvezi s preživninami dobiš informacije, vse ostalo nič več. Na sodišče naslovite urgenco, kjer napišite, da ste takrat in takrat dali izvršbo (predvidevam, da ste dobili vsaj sklep že o dovoljeni izvršbi) in, da ne veste, kaj se z zadevo dogaja. Če tako pustite pri miru dve leti, tudi sodišče vse skupaj pusti v omari, tako da nikar ne delajte tega ampak če je potrebno vsakih 14 dni dajte eno urgenco.
Isti dan sem poslala dopis na tukajšnje sodišče, da prosim, če mi povejo, kaj je s tistima dvema zadevama, pa do danes nisem dobila odgovora kaj se dogaja.
Mislim, da bi podjetje moralo vedeti pri čem je, kaj pravite? Mi ostane še kakšna možnost? Naj poskusim v Ljubljano?
En sklep je prav iz leta 2003, drugi 2004.
Mislim, da bi podjetje moralo vedeti pri čem je, kaj pravite? Mi ostane še kakšna možnost? Naj poskusim v Ljubljano?
En sklep je prav iz leta 2003, drugi 2004.
Kar bo pa bo.