Sodna poravnava-nezakonita odpoved

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Baucka
Nov član
Nov član

Sodna poravnava-nezakonita odpoved

Odgovor Napisal/-a Baucka »

Pozdravljeni

Tožim podjetje v katerem sem bila zaposlena, ker so me nezakonito odpustili po preteku porodniške in sem tedaj še dojila.

Sedaj bi se to podjetje rado poravnalo.

Kakšna je obdavčitev v tem primeru. Prispevki in dohodnina ali samo dohodnina.

hvala
zakladničarka
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenija

Odgovor Napisal/-a zakladničarka »

Saj ste prikrajšana za plače, kar pomeni da vam morajo plačati prispevke in dohodnino, vam pa nakazati neto izplačilo + zamudne obresti (ne pozabite). Jaz bi tako zahtevala. lp
Baucka
Nov član
Nov član

Ja samo lahko se pogodim in dobim izplačan višlji znesek, kot bi bile neto plače, samo se odpovem pač delovni dobi, kar bi mi trenutno zelo odgovarjalo.
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Višina plače naj bi bila takšna, kot bi jo prejemali po odpovedi. Mora pa vam nakazati tako prispevke, neto plačo in dohodnino.

V dohodninsko napove boste vpisali te dogodke, če gre za preteklo leto, med dohodke, ki se povprečijo. Tako se vam bo dohodnina pravilno odmeri.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Baucka
Nov član
Nov član

Torej ni načina da bi se izognili plačilu prispevkov, tudi če se pogodimo in izplačilo opredelimo kot odškodnino.

Tako bi obe strani pridobile.
Jaz se odpovem delovni dobi in dobim višje izplačilo.
Delodajalec pa ima nižje stroške.
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Ne vem, če je vredno se odpovedati zaradi trenutnih potreb pravici, ki izhaja iz delovnega razmerja, vsak dan, teden, mesec se vleče, ko čakate na zasluženo tretje življensko obdobje. tudi sicer je lahko prijhodnost še negotova.

PS.: Tudi če se pogoddite za odškodnino - od nje se plačajo vsi prispevki - in naj se vam delodajalec ne smili, tu je povezava za potrditev mojega odgovora: http://www.racunovodja.com/forum/viewto ... %9Akodnina
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Odgovori