Najemnina + REK2

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
REMA
Začetnik
Začetnik

Najemnina + REK2

Odgovor Napisal/-a REMA »

Pozdravljeni,

smo d.o.o. in imamo v najemu manjši prostor, katerega lastnik je fizična oseba. Prostor uporabljamo kot priročno skladišče.

Najemnino naj bi načeloma plačevali enkrat letno za celo leto, kar smo do vključno leta 2004 tudi počeli, sedaj pa bi mu nakazali najemnino za leto 2005,2006 in 2007 (gre za skupni znesek cca 1.500€ in najemodajalec je s tem soglašal)
Zanima pa me, če moram za vsako leto izpolniti svoj obrazec REK2 oziroma ali lahko izpolnim kar enega.
REMA
Začetnik
Začetnik

Razmišljam dalje: glede na to, da je v eno od okenc treba vpisati tudi :
Izplačilo za: MM.LLLL, predvidevam, da bi verjetno to pomenilo, da moram za vsako leto svoj obrazec izploniti.

Lepo prosim, če kdo kaj več ve o tem, da mi odgovori.

Lep dan vsem skupaj in hvala
3739
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a 3739 »

Mislim, da ne ker rek se naredi takrat ko se izplačuje najemnina. Jaz bi naredila 1 rek po predpisih , ki veljajo trenutno.
bojana 81
Začetnik
Začetnik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a bojana 81 »

Pozdrav;

Tudi jaz mislim, da lahko naredite kar en obrazec REK, ker boste najemnino plačali naenkrat.
Računovodja
zakladničarka
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenija

Odgovor Napisal/-a zakladničarka »

Ja, en REK obrazec naredite in v njega vpišete 1.500 €. Ker če bi ga pisali za leta nazaj bi vam ga davčna zavrnila, zaradi dohodnine za fizično osebo (najemodajalca). lp
uni
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a uni »

Kateri datum pa se potem vpiše pod "iplačilo mesec/leto"?Ali pa v e-davkih, kjer je možnost zapisa v obliki mm.llll ?Isti problem je pri izplačilu dobička.Kako to rešite oz.prakticirate?
slovan
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a slovan »

Rešitev je v branju navodil k obrazcu REK-2:

Pod zaporedno številko 011 = izplačilo za mesec/leto izplačevalec vpiše mesec in leto, na katera se izplačilo nanaša. Če se izplačilo dohodka, za katerega se predlaga obrazec REK-2, ne nanaša na mesečno obdobje, se vpiše mesec in leto, v katerem se izplačilo izvede.

LP
REMA
Začetnik
Začetnik

Najlepša hvala vsem skupaj, naredila sem pa tako, kot je napisala Slovan.

Lep vikend vsem skupaj :wink:
Odgovori