Lep pozdrav!
Zaposlena sem v vrtcu na 4 ure od septembra 07 do septembra 2008 ...za potem ne vem ali ja ali ne.
Zanima me ali mi pripada cel regres...dopust (slišala sem nekaj da ne)
Pozdravljeni,
glede regresa v vzgoji in izobraževanju je nekoliko dilem - novi ZDR res v 64. členu delavcem odvzema pravico do celotnega regresa za LD, v veljavi pa je še stara KP za našo dejavnost, ki pa v primeru krajšega del.časa prav tako zagotavlja regres za LD v celoti. Vedno je veljalo, da se upoštevajo tisti predpisi, ki so za delavca ugodnejši - torej je to v tem primeru kolektivna pogodba. Iz drugega - pravnega stališča, pa je zopet umesno upoštevati dejstvo, da je kompetentnejši predpis, ki ima novejši datum. V teh dneh imamo posvet računovodij, kjer upam, da bomo dobili odgovore tudi na dileme glede izplačila regresa.
Zaenkrat velja določilo kolektivne pogodbe - dobite cel regres in cel dopust v kolikor ste zaposleni samo v vrtcu. Če pa ostale 4 ure dopolnjujete še kje vam pripada le sorazmerni del.
Meni, zaposlena v javnem sektorju, je revizorka pojasnila, da delavki zaposleni za 4 ure sicer pripada celoten dopust, vendar pa le sorazmerni del regresa, torej polovica.