Obrazec 1-Z

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
anka
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a anka »

Hvala.

Lep dan vsem še naprej
rina
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a rina »

Anka, jaz sem ga 10.09.2004 poslala na Ajpes ker še ni bilo elektronskega. Poklicala sem tja in je en zelo prijazen gospod rekel da ni narobe če se pošlje obrazec po pošti.
LARISA
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a LARISA »

Tudi jaz sem za eno podjetje poslala obrazec na papirju. Mislim, da ni nič narobe, samo bi si na Ajpesu skrajšali delo!
LP
erin
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a erin »

V zvezi s obrazcem Z1 me zanima kaj pod zap. št.2(znesek izplačanih plač za tekoči mesec na podlagi kolek....) je potrebno vpisati znesek bruto plač ali neto-dejansko izplačan znesek delavcu?
erin
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a erin »

kaj mi lahko kdo pomaga, prosim.
Andre
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Dolenjska

Odgovor Napisal/-a Andre »

Lep pozdrav.

Erin, jaz napišem znesek vseh bruto plač, ki so izplačane. Včasih tudi jaz razbijam plače, če nimam zadosti sredstev (najprej čiste plače, nato pa še provoz in prehrano).

LP

Andreja
jambolaja
Nadračunovodja
Nadračunovodja
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a jambolaja »

Da ne odpiram nove teme. Imel bi vprašanje glede polja Vrsta izplačila, ki naj bi imelo dve možni vrednosti: (R)edno in (I)zredno. Zanimam me katera izplačila imajo oznako Izredno?

LP, Jam
LARISA
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a LARISA »

Imela sem primer ko je prejšnji servis premalo obračunaval plačo za lastnika za leta 1996-2001. Razliko sem obračunala v letu 2004 in tudi izplačala. Jaz take primere razumem kot (I) izredne!

LP
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

V obrazce se vnaša le tekoče plače, za nazaj lahko pošljemo le kumulativo (popravke) obrazcev. Kot ste opazili, so rubrike za nazaj že zaprte. Gre le zajem za statistiko in mimogrede se vrši še kontrola izplačil (minimalci), npr.) Rubrike izredni

Preberite navodila: http://www.ajpes.si/dokumenti/dokument. ... &print=yes , povzemam del <font color="blue">"OBRAZEC 1/Z- izplačilo akontacij plač (izredna izplačila 1, 2, 3)

V obrazec se vpisujejo podatki o izrednih izplačilih plač iz naslova uspešnosti, božičnice, trinajste plače,…) ".</font id="blue">

Bo sedaj bolj jasno?

Mirko
jambolaja
Nadračunovodja
Nadračunovodja
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a jambolaja »

Zahvaljujem se za odgovore. Verjetno bi lahko tudi sam to na ajpesovi stranimoral poiskat, vendar nekaj časa nazaj tega ni bilo.:sad: Še enkrat hvala.:D

LP, Jam
Odgovori