Pomoč potrebujem....prosim...
Kateri so pravilni konti v primeru, ko je v l.2007 bil en račun plačan, potem pa so ugotovili, da ga niso bili upravičeni plačat in so želeli vračilo, ki se je izvedlo v 2008?
Torej račun še ni storniran in bi naredila -1200/7600,2602, pri vračilu iz poslovnega računa pa se mi zaplete, ker ni tako vsakdanja vknjižba...1200/1100 ???
Hvala za pametno pomoč...
Pravilni konti pri vračilu sredstev
Moderator: Mirko Zbačnik
Pravilni konti pri vračilu sredstev
Lepo vas pozdravljam.
Bodi zmeren na vseh področjih, tudi v zmernosti. Oskar Wilde
Bodi zmeren na vseh področjih, tudi v zmernosti. Oskar Wilde
Zakaj bi stornirali prvotni račun, če so prejšnjega 2x plačali ali kako?
Če so zahtevali vračilo, se pravi ste imeli na kto 120 preplačilo v dobro, sedaj pa ko ste nakazali nazaj preplačilo, pa knjižite 120/110 in je saldo 0.
Če pa do računa sploh niso bili upravičeni, pa preprosto izdate dobropis in ob potrditvi le tega stvar stornirate, vračilo preplačila pa knjižite isto kot sem prej navedla in zopet ja saldo 0.
lp
Če so zahtevali vračilo, se pravi ste imeli na kto 120 preplačilo v dobro, sedaj pa ko ste nakazali nazaj preplačilo, pa knjižite 120/110 in je saldo 0.
Če pa do računa sploh niso bili upravičeni, pa preprosto izdate dobropis in ob potrditvi le tega stvar stornirate, vračilo preplačila pa knjižite isto kot sem prej navedla in zopet ja saldo 0.
lp
-
zakladničarka
- Računovodja

- Kraj: Slovenija