regres za letni dopust
Moderator: Mirko Zbačnik
regres za letni dopust
Sem s.p. in imam namen izplačati regres za zaposlene. Sedaj pa ne vem koliko je znesek regresa, lani je bil najmanj 617,59 eur bruto.
Prosim, če mi lahko v najkrajšem času odgovorite.
Prebrala sem: ˝najmanj 60% povprečne plače v RS za pretekle 3 mesece˝.
Iz tega sklepam: 1.331,57 eur*60%=798,95 eur - to pa je dosti več kot za leto 2007.
Prosim, če mi lahko v najkrajšem času odgovorite.
Prebrala sem: ˝najmanj 60% povprečne plače v RS za pretekle 3 mesece˝.
Iz tega sklepam: 1.331,57 eur*60%=798,95 eur - to pa je dosti več kot za leto 2007.
re:regres
Hvala za ta link, vendar bi jaz rada da mi kdo odgovori na moje vprašanje oz doda kakšen komentar.
V priročni mapi ............ .... piše, da je najnižji regres za letni dopust v letu 2007 617,59 EUR, vendar še za leto 2008 nič ne piše, zato prosim za pomoč.
Mislim, da spadamo v kolektivno pogodbo med delavci in zasebnimi delodajalci.
V priročni mapi ............ .... piše, da je najnižji regres za letni dopust v letu 2007 617,59 EUR, vendar še za leto 2008 nič ne piše, zato prosim za pomoč.
Mislim, da spadamo v kolektivno pogodbo med delavci in zasebnimi delodajalci.
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Če j4e ta nižji, kot ga dloloča ZDR, ste pač v prekršku. Avtomatsko vas zaradi tega ne bo nihče kaznoval (če je plača izplačana pod minimalno se že oglasi kontrolorka DURS-a, da nekaj ne "štima"). Lahko pa ste prijavljeni inšpektoratu, ali pa ste mogoče deležni njegovega naključnega obiska.
Najvčkrat pa se zgodi, da podjetje to poplača s tožbo oziroma izvršbo.
Najvčkrat pa se zgodi, da podjetje to poplača s tožbo oziroma izvršbo.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Da, sa jje še v delovnem razmerju pri vas in ima tudi pravico do koriščenja celotnega dopusta, pa čeprav te pravice ravno ne more udejaniti.
Iz baze znanja: http://www.racunovodja.com/bazaZnanja/i ... _in_regres
Iz baze znanja: http://www.racunovodja.com/bazaZnanja/i ... _in_regres
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko