Povračilo stroškov na delo in iz dela

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
talci24
Novinec
Novinec

Povračilo stroškov na delo in iz dela

Odgovor Napisal/-a talci24 »

Imam eno vprašanje,če mi kdo lahko odgovori.
Namreč jaz nisem več pametna kar se tiče višine mojega povračila stroškov za prevoz na delo.
Na plačilni listi imam napisano PREVOZ:100,800€.
Torej,če je marec imel 31 dni,teh 100,800€ delim z 31 znaša povračilo 3,25€ na dan.Potem se odštejejo nedelje,torej 5 nedelj(3,25x5=16,25€),bil je 1 praznik(3,25€).
Če zdaj vse skupaj povežem je to (19,50€) od 100,800,kolikor znaša moje povračilo.Tako bi po mojem izračunu morala dobiti 81,30€,dobila sem jih pa 50,40€.

Kako je to mogoče?
Ali pa jaz nič več ne razumem?! :?
starči
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a starči »

Sam izračun ste povsem zapletli.
Bistvo :
1.) Če ste dobili samo polovico od tega, kar piše na pl.listi, je ali napaka ali pa imate v aktu kako omejitev.
2.) Preverite, če imate priznano mesečno ali imate obračun po dnevih (1/2 kilometrine ali dnevne vozovnice) lp

PS Še črni humor glede 1.) - kaj pa če v Vaši firmi jemljejo dobesedno : "prihod na delo", pa plačajo samo prihod, povratka pa ne?
talci24
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a talci24 »

Imam priznano 70% mesečne delavske avtobusne karte(148€ znaša mesečna karta),nobenih omejitev,vračilo je na delo in z dela.

Torej so se zmotili?Namreč tudi prejšnji mesec sem dobila 50€ vem pa,da sem prej dobivala več.
starči
Super računovodja
Super računovodja

Že to ni prav, da priznajo samo 70% mesečne. Praviloma velja najcenejši javni prevoz (če pride v poštev) in nikakor ne more biti manj kot mesečna (saj ne moreš kupiti 0,7 mesečne!)!

Se bo treba skregat! lp
zakladničarka
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenija

Odgovor Napisal/-a zakladničarka »

Tudi v našem podjetju priznamo samo 70% vrednosti vozovnice javnega prevoza (dnevne). Žal, tako so zapisali v kolektivni pogodbi (minimalna vrednost povračil stroškov prevoza), delodajalcu pa to odgovarja in je hitro zapisal v Pravilniko o plačah. Že leta dobivamo 70% in najbrž, nikoli ne bomo dobili 100%.
Predlagam vam, da izhajate iz dnevne vrednosti vozovnice, lažje boste izračunali (dnevna cena*70%*št.delovnih dnih). lp
starči
Super računovodja
Super računovodja

Se opravičujem zaradi nepoznavanja KP.
No, po navedenem bi morala dobiti 103,6 E - zahtevajte obrazložitev! lp
kuhar
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a kuhar »

zakladničarka napisal/-a:Tudi v našem podjetju priznamo samo 70% vrednosti vozovnice javnega prevoza (dnevne). Žal, tako so zapisali v kolektivni pogodbi (minimalna vrednost povračil stroškov prevoza), delodajalcu pa to odgovarja in je hitro zapisal v Pravilniko o plačah. Že leta dobivamo 70% in najbrž, nikoli ne bomo dobili 100%.
Predlagam vam, da izhajate iz dnevne vrednosti vozovnice, lažje boste izračunali (dnevna cena*70%*št.delovnih dnih). lp
za moje pojme so zapisali v podjetniski kolektivni - preverite kaj pise v panozni!
za delavca se upostevajo pogoji kateri so boljsi za delavca in skoraj ne verjamem da bi v panozni napisali kaksno tako neumnost....
zakladničarka
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenija

Odgovor Napisal/-a zakladničarka »

Tako kot ste napisal, neumnost je napisana v podjetniški kolektivni pogodbi in prepisana v pravilnik, ki se vleče že iz 19xx, sindikat jo ne spreminja, lastniku pa to odgovarja in se je drži kot pijanec plota. Panožna kolektivna določa izplačilo po uredbi, vendar kaj je boljše za delavca lastnika ne zanima, za njega je pomembno da da čim manj in da reče, saj upoštevamo kolektivno pogodbo. Niso samo upokojenci revni, tudi delavci so! lp
Odgovori