Dohodnina-oljašava
Moderator: Mirko Zbačnik
Dohodnina-oljašava
Ali lahko delavec med letom spremeni, da ne bo uveljavljav družinksih članov, ampak bo to storil na koncu leta. Namreč zdaj je za 4 mesece uveljavljal mesečno, zdaj pa si je premislil in ne želi več te mesečne olajšave za družinske člane. Pa še to. Ali lahko tudi zdaj podpiše še tisto izjavo, da ne želi uveljavljati dodatne zvišane splošne olajšave??
Prosim za kakšno mnenje.
lp
Prosim za kakšno mnenje.
lp
Nobena težava ni taka, da je ne bi mogli rešiti skupaj, le malo pa je
takih, ki jih lahko rešimo sami. (Lyndon B. Johnson)
No, tokaj ne gre za mene..ampak za nekoga, ki me je prosil za mnenje..ali lahko poizvem.Kako imajo pri njih s tem urejeno ne vem....v glavnem, človek je zdaj obupan, ko je dobil dohodninsko odločbo in mora plačati skotaj polovico plače..kljub olajšavi dveh otrok in žene...
lp
lp
3739 Teorija je eno - praksa pa velikokrat nekaj čisto drugega- žal.
mansu1 - kadarkoli lahko podpišeš izjavo, da se ti določene olajšave ne upoštevajo. Žal je za lansko leto vse zamujeno in bo moral plačati razliko državi. Za letos pa naj nemudoma podpiše obe izjavi.
Na žalost je pri nas obračun plač tako kompleksna stvar, da si "navaden smrtnik", ki se s tem ne ukvaja poklicno niti slučajno ne zna izračunati plače in s tem sprejeti pravih odločitev zase.
mansu1 - kadarkoli lahko podpišeš izjavo, da se ti določene olajšave ne upoštevajo. Žal je za lansko leto vse zamujeno in bo moral plačati razliko državi. Za letos pa naj nemudoma podpiše obe izjavi.
Na žalost je pri nas obračun plač tako kompleksna stvar, da si "navaden smrtnik", ki se s tem ne ukvaja poklicno niti slučajno ne zna izračunati plače in s tem sprejeti pravih odločitev zase.
MG, hvala za odgovor. Tako sem mu tudi svetovala, samo sem želela še potrditev, če lahko to naredi.
Zdja pa še prosim, če kdo ve, kje bi našla vzorec te izjave, da ne želiš zvišane splošne olajšave. Nekje sem enkrat zasledila, zdaj pa več ne najdem.
lp
Zdja pa še prosim, če kdo ve, kje bi našla vzorec te izjave, da ne želiš zvišane splošne olajšave. Nekje sem enkrat zasledila, zdaj pa več ne najdem.
lp