Nujno - kazen
Moderator: Mirko Zbačnik
starči 100% ne bo več zaračunal ampak bo spakiral drugače, saj se načeloma ne plačuje kilaže npr. gum ali pa motorjev ...starči napisal/-a:Po mojem je v večini primerov, če gre za prevoz med prodajalcem in kupcem, dosti enostavno : najbrž ne bo pošiljatelj naložil več, kot bo na odpremnico-prevoznico napisal in zaračunal kupcu. Je pa res kdaj treba kaj zmnožiti - recimo število komadov x teža/komad. lp
ne da se sešteti komad x teža/komad, ker imaš samo skupno težo celotnega blaga na CMRju. ni tako enostavno, kot se sliši (bere) in dejansko ne poznam junaka, ki bi robo na kateremkoli tovornem vozilu ocenil "na uč" koliko je težka. približno ja, ne pa točno. ampak žal naši "bratski" sosednje vedno iščejo dlako v jajcu in če je šofer pretežek, tudi nekaj "šteje", saj se tehta skupaj s tovorom.
-
febo
Febo, spomin ti peša. Kamiondžije je bila druga zgodba. Tam sta na starem tovornjaku vozila vse živo! Tudi na drva, namesto na bencin sta peljala.
S tehtanjem mesa pa sta šmuglala v nadaljevanki Mali oglasi Zlatko Šugman(suhi) in Janez Škof(debeli). Niso ju mogli pogruntat, ker jim je pri tehtanju vedno vse štimalo, ravno zato ker je na tehtnico vedno šel samo eden - najprej suhi, da so naložili robo, nato pa debeli - ko je roba manjkala jo je nadomestil z lastno težo.
Je pa res kar pravi starči - poanta je važna. Meni se je zdelo pomembno samo to, da ni bilo samo vse tuje dobro - tudi na Ljubljanski televiziji so v starih časih znali kaj dobrega posneti.

S tehtanjem mesa pa sta šmuglala v nadaljevanki Mali oglasi Zlatko Šugman(suhi) in Janez Škof(debeli). Niso ju mogli pogruntat, ker jim je pri tehtanju vedno vse štimalo, ravno zato ker je na tehtnico vedno šel samo eden - najprej suhi, da so naložili robo, nato pa debeli - ko je roba manjkala jo je nadomestil z lastno težo.
Je pa res kar pravi starči - poanta je važna. Meni se je zdelo pomembno samo to, da ni bilo samo vse tuje dobro - tudi na Ljubljanski televiziji so v starih časih znali kaj dobrega posneti.