Vračilo dohodnine

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
anapezdirec
Nov član
Nov član
Kraj: Slovenia

Vračilo dohodnine

Odgovor Napisal/-a anapezdirec »

Živ,

nujno potrebujem nasvet.
Zadeva je sledeča: pri bilanci se je izkazalo, da je bila akontacija za l. 2007 premalo plačana v višini cca. 500 eur. :( Se pravi, je potrebno to razliko upoštevati v tekočem letu (2008), ne :?:

no, ko pa sem prejela odločbo o dohodnini, mi naša davčna želi ravno to razliko (cca. 500 eur) vrniti na račun!?!?!

Kakor sklepam, oni mislijo, da je bila akontacija v celoti plačana že lani, ampak temu ni tako! Ali jih moram obvestiti, da popravijo obračun dohodnine, oz. kaj moram storiti sedaj?!?
slovan
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a slovan »

Če ste v davčnem obračunu akontacije dohodnine od dohodkov iz opravljanja dejavnosti izkazovali obveznost 500 € in je niste poravnali v 30 dneh po oddaji davčnega obračunu, je to še vedno obveznost za plačilo, vključno z zamudnimi obrestmi od dneva zapadlosti do plačila.

V informativnem izračunu je upoštevana obračunana akontacija davka iz dejavnosti kot "plačana" dohodnina. Praviloma vam pri preplačilu pobotajo vaše preplačilo z zapadlimi obveznostimi do dneva vračila. In menim, da bo tudi pri vas tako. Ko bo zapadlo vračilo bodo preplačilo uporabili za vašo zapadlo obveznost (če je ne boste poravnali do takrat), kar vam piše tudi v informativnem izračunu.

LP
anapezdirec
Nov član
Nov član
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a anapezdirec »

AAA, zdaj mi je pa jasno! :idea: Najlepša hvala za tako ažuren odgovor.
Odgovori