A mi lahko nekdo pomaga, kako je z DDV-jem, ko fizična oseba proda npr rabljen računalnik pravni osebi? Dobila sem informacijo, da mora prava oseba (to je kupec) od tega nakupa rabljene opreme odvesti 8,5% DDV, ko to rabljeno opremo prodaj naprej, zaračuna 20% DDV. Kje najdem osnovo za obračun tega 8,5%, ali je to samoobdavčitev oziroma kam se vpiše v davčnem obračunu.
Hvala za pomoč.
DDV od rabljene opreme
Moderator: Mirko Zbačnik
DDV od rabljene opreme
Naty
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Starči ste me pomirili, ker sem do zdaj tako delala, in sem že bla v paniki da delam narobe.... so pa tako svetovali na računovodskem servisu, zato mi ni blo jasno, ker naj bi bili strokovnjaki...... Res hvala za pomoč.
Naty