e-davki
Moderator: Mirko Zbačnik
e-davki
pozdrav vsem,
zanima me ali ste že vsi uredili pooblastila s svojimi strankami za e-davke? s 1.julijem 2008 moramo začet oddajat določene obrazce samo še preko e-davkov, kajne?!
zanima me ali ste že vsi uredili pooblastila s svojimi strankami za e-davke? s 1.julijem 2008 moramo začet oddajat določene obrazce samo še preko e-davkov, kajne?!
Naše podjetje oddaja davčne obrazce preko e-davkov že dobri dve leti.
Meni osebno se zdi to zelo dobro, saj skorajda ni več možnosti napak.
Če pa imate računovodski program, ki te sam poveže z e-davki, potem so skrbi okrog tega, kako bomo rek-1 obrazce po 1.julijem odddajali odveč.
Poleg tega, da nas e-davki opozorijo na določene napake pri vnosu (ročni vnos) pa se prihrani tudi na poštnini. Mi smo vse obrazce oddajali priporočeno. Kar pa sploh ni tako poceni.
Uredu pa je tudi iz tega vidika, ko včasih ne vem katero vrsto rek obrazca naj vzamem za določeno vrsto dohodka oz. katere davke - prispevki moram plačati za ta dohodek si pomagam z e-davki.
Ni vedno vse novo slabo. Mislim, da vam bo uporaba e-davkov zelo olajšala delo.
Lep dan.
Meni osebno se zdi to zelo dobro, saj skorajda ni več možnosti napak.
Če pa imate računovodski program, ki te sam poveže z e-davki, potem so skrbi okrog tega, kako bomo rek-1 obrazce po 1.julijem odddajali odveč.
Poleg tega, da nas e-davki opozorijo na določene napake pri vnosu (ročni vnos) pa se prihrani tudi na poštnini. Mi smo vse obrazce oddajali priporočeno. Kar pa sploh ni tako poceni.
Uredu pa je tudi iz tega vidika, ko včasih ne vem katero vrsto rek obrazca naj vzamem za določeno vrsto dohodka oz. katere davke - prispevki moram plačati za ta dohodek si pomagam z e-davki.
Ni vedno vse novo slabo. Mislim, da vam bo uporaba e-davkov zelo olajšala delo.
Lep dan.
Seveda lahko, saj se na zunanjem pooblastilu, preko katerega pooblastite računovodski servis točno označi, katera področja pokrivajo.
Vi pa preko digitalnega potrdila oddajate tista področja, ki bi jih radi.
Preverite pri osebi na DURS-u, ki je zadolžena za digitalna potrdila, če je to možno. Če ste slučajno na področju Kranja, mi sporočite mail, da vam navedem kontaktno osebo in telefonsko številko.

Vi pa preko digitalnega potrdila oddajate tista področja, ki bi jih radi.
Preverite pri osebi na DURS-u, ki je zadolžena za digitalna potrdila, če je to možno. Če ste slučajno na področju Kranja, mi sporočite mail, da vam navedem kontaktno osebo in telefonsko številko.
Ali se obrazec ''obračun prispevkov za zasebnika'' po 1. juliju še vedno oddaja v papirni obliki ali mora tudi ta obrazec biti oddan preko e-davkov? Zasledila sem samo, da se vsi REK obrazci za izplačila fizičnim osebam, tudi tistim, ki so zaposlene pri s.p.-jih oddajajo elektronsko, nikjer pa nisem zasledila, ali se tudi obračun prispevkov za samega zasebnika odda elektronsko?
Naty
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Prav to sem tudi sama vprašala na davčni urad v mojem kraju in mi je oseba, ki je zaolžena za izdajo digitalnih potrdil sicer nekoliko skeptično pa vendar rekla, da DURS dela na tem, da bodo vsi obrazci, vključno s prispevki zasebnika na sistemu e-davki.
Tudi sama to govorim svojim strankam, hkrati pa upam, da bo to res. V tem trenutku pač to še ni možno.

Tudi sama to govorim svojim strankam, hkrati pa upam, da bo to res. V tem trenutku pač to še ni možno.