Pozdravljeni!
Radi bi zaposlili tujca, državljana BIH. Ta oseba ima že delovno dovoljenje, saj je v delovnem razmerju pri drugem delodajalcu. Zanima me kakšen je postopek pri Zavodu za zaposlovanje.
1) ali moramo na podlagi vloge zaprositi za novo delovno dovoljenje?
2) lahko v okviru tega delovnega dovoljenja delavec zamenja samo
delodajalca ali pa je to dd izdano samo izključno za sedanjega
delodajalca?
3) koliko časa traja postopek za pridobitev?
Hvala in lep pozdrav,
Darika
Zaposlitev tujca
Moderator: Mirko Zbačnik
Če nima delavec svojega osebnega delovnega dovoljenja za zaposlitev, je vezan na tiso podjetje, ki je zaprosilo zanj.
Morate vložiti novo vlogo za izdajo delovnega dovoljenja za zaposlitev, z vsemi potrebnimi prilogami za tujca in podjetje.
Objavljeno je na spletni strani Zavoda za zaposlovanje: //www.zrsz.si
Postopek za pridobitev traja od 30 do 60 dni. Raje več kot manj.
Sama sem vložila vlogo za delavca 4.4.2008 in po klicanju na zavod, kdaj bo, so mi odgovorili, da še nisem na vrsti, ker obdelujejo vloge iz februarja.
Lep pozdrav!
Morate vložiti novo vlogo za izdajo delovnega dovoljenja za zaposlitev, z vsemi potrebnimi prilogami za tujca in podjetje.
Objavljeno je na spletni strani Zavoda za zaposlovanje: //www.zrsz.si
Postopek za pridobitev traja od 30 do 60 dni. Raje več kot manj.
Sama sem vložila vlogo za delavca 4.4.2008 in po klicanju na zavod, kdaj bo, so mi odgovorili, da še nisem na vrsti, ker obdelujejo vloge iz februarja.
Lep pozdrav!
Stanka
Iz zavoda vas obvestijo, da ga mora prejšnji delodajalec odjaviti in to odjavo pošljete na zavod, da mu izdajo novo delovno dovoljenje za vaše podjetje. Prejšnji delodajalec ga odjavi za en mesec vnaprej in v tem času naj bi izdali novo dovoljenje.
Upam, da se ni kaj spremenilo, ker se kar naprej spreminja postopek in spreminjajo obrazci.
Sem pa imela primer, ko ga bivši delodajalec ni hotel odjaviti in na naše prigovarjanje ga je le odjavil, vendar za en mesec nazaj. Tako, da je imel delavec prekinitev delovne dobe za ca. en mesec.
Upam, da se ni kaj spremenilo, ker se kar naprej spreminja postopek in spreminjajo obrazci.
Sem pa imela primer, ko ga bivši delodajalec ni hotel odjaviti in na naše prigovarjanje ga je le odjavil, vendar za en mesec nazaj. Tako, da je imel delavec prekinitev delovne dobe za ca. en mesec.
Stanka