poročilo Finanzamt Oranienburg

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
larasamo
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: mislinja

poročilo Finanzamt Oranienburg

Odgovor Napisal/-a larasamo »

Zaradi dovolilnic za prevoz po Nemčiji, zgornjemu naslovu plačujemo račune, ki nam jih izstavijo. Sedaj zahtevajo neko poročilo. Ko gledam njihovo stran: http://brandenburg.de/cms/detail.php/lbm1.c.322280.de, ne vem kateri obrazec moram izbrati in kako ga moram izpolniti. Mi lahko kdo pomaga?
Sonja
Manca
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a Manca »

prepiši na forum kaj so ti napisali - bo lažje pomagat... :sodobren:

mogoče je v dopisu točno napisan kateri obrazec potrebujejo (eni so tudi v angleščini, če ti slučajno nemščina ne gre)
larasamo
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Abgabe der Umsatzsteuer-Voranmeldungen fuer die Voranmeldungszeitraeume ... našteje obdobja...

Sehr geehrter Steuerzahler,
nach & 18 Abs. 1 Umsatzsteuergesetz haben Sie binnen 10 Tagen nach Ablauf eines jeden Voranmeldungszeitraums eine Umsatzsteuer_Voranmeldung abzugeben. Die Voranmeldungen fuer die o.g. Zeitraeume sind bisher nicht eingegangen. Ich bitte, die fehlenden Steueranmeldungen rechtzeitig abzugeben.
Diese Verpflichtung besteht auch dann, wenn die Steuer auf Grund einer Schaetzung festgesetzt wird.
Ich mache darauf aufmerksam, dass die Nichtabgabe bzw, die verspaetete Abgabe von Umsatzsteuer-Voranmeldungen ggf. als Steuerhinterziehung bewerden kann (ss ss 370, 378 der Abgabenordnung).
Es wird darauf hingewiesen, dass bei Nichtabgabe der Steueranmeldungen eine persoenliche Haftung des/der gesetzlichen Vertreter(s) nach ss 69 AO in Bertracht kommen kann.
Hochachtungsvoll
Ihr Finanzamt
Sonja
nimfa
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Finanzamt-ponovno

Odgovor Napisal/-a nimfa »

Zaradi dovolilnic za prevoz po Nemčiji, zgornjemu naslovu plačujemo račune, ki nam jih izstavijo. Sedaj zahtevajo neko poročilo. Ko gledam njihovo stran: http://brandenburg.de/cms/detail.php/lbm1.c.322280.de, ne vem kateri obrazec moram izbrati in kako ga moram izpolniti. Mi lahko kdo pomaga?

Nazaj na vrh

Manca
Začetnik

Pridružen/-a: 13. Feb 2003
Objavljeno: Sre, 14. Maj, 2008 14:15 Naslov sporočila:

--------------------------------------------------------------------------------

prepiši na forum kaj so ti napisali - bo lažje pomagat...

mogoče je v dopisu točno napisan kateri obrazec potrebujejo (eni so tudi v angleščini, če ti slučajno nemščina ne gre)

Nazaj na vrh

larasamo
Začetnik

Pridružen/-a: 18. Sep 2006
Objavljeno: Čet, 15. Maj, 2008 19:04 Naslov sporočila:

--------------------------------------------------------------------------------

Abgabe der Umsatzsteuer-Voranmeldungen fuer die Voranmeldungszeitraeume ... našteje obdobja...

Sehr geehrter Steuerzahler,
nach & 18 Abs. 1 Umsatzsteuergesetz haben Sie binnen 10 Tagen nach Ablauf eines jeden Voranmeldungszeitraums eine Umsatzsteuer_Voranmeldung abzugeben. Die Voranmeldungen fuer die o.g. Zeitraeume sind bisher nicht eingegangen. Ich bitte, die fehlenden Steueranmeldungen rechtzeitig abzugeben.
Diese Verpflichtung besteht auch dann, wenn die Steuer auf Grund einer Schaetzung festgesetzt wird.
Ich mache darauf aufmerksam, dass die Nichtabgabe bzw, die verspaetete Abgabe von Umsatzsteuer-Voranmeldungen ggf. als Steuerhinterziehung bewerden kann (ss ss 370, 378 der Abgabenordnung).
Es wird darauf hingewiesen, dass bei Nichtabgabe der Steueranmeldungen eine persoenliche Haftung des/der gesetzlichen Vertreter(s) nach ss 69 AO in Bertracht kommen kann.
Hochachtungsvoll
Ihr Finanzamt

Je to za DDV v tujini? Ne vem ali se to prijavi pri nas ali v tujino...
Manca
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Abgabe der Umsatzsteuer-Voranmeldungen fuer die Voranmeldungszeitraeume

ta poslovna nemščina glede davkov je prilično zakomplicirana.

napiši še kako številko, pa ti v ponedeljek pokličem kaj bi radi - razen, če je kdo tako dober in pove svoje izkušnje. saj je veliko prevoznikov. ziher je kaki servis, ki mora izpolnjevati ta obrazec. mogoče so to poslovne skrivnosti...kot zaključni račun :lol:

sem pa malo brskala po internetni strani:
- umsatzsteuer - voranmeldung je na tej strani. po moje moraš izpolnit ta obazec, samo ne vem čisto točno katere podatke imaš na razpolago, da jim jih daš - s tem se še nisem srečala, ker nimamo nobenega prevoznika v servisu..

torej stran za obrazec:
http://brandenburg.de/cms/detail.php/bb2.c.454614.de

tista prva stran je nekaj za gradnjo...

(ps - ne obljubim nobenih rezultatov, samo probala bom, če bo šlo...)
larasamo
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Hvala za prijaznost! Njihova telefonska je 003301 857-507. Navajajo še številko Steuer-Nr. 053/658/01926 ( bodo vedeli v zvezi s čim kličete).
Sonja
Manca
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

ola larasamo!

sem klicala in sem jim povedla vašo steuer nummer - in bodo poslali formular po pošti, ki ga moraš izpolnit.

drugače je pa številka malo drugačna, za 00493301 857-507
(za tiste, ki tudi rabijo formular) sem samo klicala gor in jim rekla, da smo transportno podjetje in da moram izpolnit en formular, me je vprašala za davčno številko in je takoj rekla, da bo poslala formular... ni tako težko. verjetno znajo angleško tudi. so ful prijazni. verjetno zato, ker jim je treba kaj denarja poslat :lol:

kaj več ti pa ne morem pomagat, ker nimam pred sabo papirjev. upam, da ti bo izpolnjevanje šlo...
larasamo
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Najlepša hvala! :D
Sonja
larasamo
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Finanzamt

Poslali so mi obrazec za DDV, kolikor razumem. Ne vem kako bi ga izpolnila. Manca, vas lahko kako drugače dobim, po telefonu ali e-mailu?
Sonja
strela
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a strela »

Ali so vam mogoče poslali Umsatzsteuererklarung za leto 2007?

Potem morate res narediti obračun za leto 2007 in med vsemi tistimi členi ugotoviti, kateri davek ste plačevali oz katere storitve/dobave ste imeli, ki niso bile obdavčene.

Žal vam jaz ne morem veliko pomagati, ker sem imela čisto druge vrste posla in boste vi mogli izpolniti druge pozicije.

Je pa blazno zakomplicirano izpolnjevati te obrazce, res. Tudi jaz sem sedaj dobila še dva obrazca za izpolnit, ampak kakor jaz do sedaj zastopim, samo označit, da sem obračun že naredila.. Me še čaka dan ali dva prevajanja:(

Poglejte malo na vaše račune, na katere zakone se sklicujejo, in tistega ''malo bolj'' podrobno poglejte, preverite če se na obrazcih sklicujejo na isti člen...

Mislim da je čas še do začetka junija..vsaj jaz imam tak rok..

Kar pogumno!
Odgovori