Se opravičujem če ste o tem že kdaj govorili, moje vprašanje je naslednje:
Ali je lahko na istem računu material nabavljen za s.p. in hkrati material nabavljen za gospodinstvo? Pri dobavitelju so se očitno zmotili in fakturirali kar vse skupaj. Lahko nesem takšen račun k računovodji in ona naredi kakšno "interno preknjižbo" med sp in gospodinjstvom ali moram fakturo zavrniti in zahtevati novo?
Verjetno je vprašanje postavljeno nerodno....
Hvala že vnaprej za vsako informacijo [:I]
Stoški s.p. /gospodinjstvo
Moderator: Mirko Zbačnik
Menim, da je najbolje zavrniti račun. Za s.p. si boste verjetno odbijali vstopni DDV (če ste zavezanec za DDV), za gospodinjstvo pa mora biti račun za končnega porabnika.
Pisec računa mora točno vedeti, kaj je za gospodinjstvo - torej za končnega potrošnika, in kaj za zavezanca. Saj mu morate tudi predložiti svojo DDV št. ali ID št. za DDV, ter naslov firme kot je navedena v registraciji. Saj mora tudi on temu ustrezno poknjižiti račune.
jun
Pisec računa mora točno vedeti, kaj je za gospodinjstvo - torej za končnega potrošnika, in kaj za zavezanca. Saj mu morate tudi predložiti svojo DDV št. ali ID št. za DDV, ter naslov firme kot je navedena v registraciji. Saj mora tudi on temu ustrezno poknjižiti račune.
jun
Po 1.5.2004 na izdanih računih ni potrebna DDV št.oz. ID za DDV kupca,
po 1.9.2004 pa se računi izstavljajo po 34. oz. 35. čl.ZDDV in niso več razdelje na končne potrošnike in zavezance za DDV. Po mojem mnenju je račun vredu, potrebno pa je razmejiti stroške in odbijati le DDV, katerega stroški se nanašajo na dejavnost.
po 1.9.2004 pa se računi izstavljajo po 34. oz. 35. čl.ZDDV in niso več razdelje na končne potrošnike in zavezance za DDV. Po mojem mnenju je račun vredu, potrebno pa je razmejiti stroške in odbijati le DDV, katerega stroški se nanašajo na dejavnost.
<blockquote id="quote"><font size="1" face="Tahoma, Verdana, Arial" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote"><i>napisal darja</i>
<br />Po 1.5.2004 na izdanih računih ni potrebna DDV št.oz. ID za DDV kupca,
po 1.9.2004 pa se računi izstavljajo po 34. oz. 35. čl.ZDDV in niso več razdelje na končne potrošnike in zavezance za DDV.
<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">
:???::???:
Tole mi ni čisto jasno - kaj/kje se je pa spreminjalo oz. kje kaj piše o teh datumih in spremembah ali kaj je to?
Od 1.5.04 se upošteva 34. oz. 35. čl. ZDDV in ni potrebna ID za DDV kupca (razen, če je kupec plačnik DDV-ja itd...), po 1.9.04 pa ni nič drugače, kolikor vem.

<i><b>1 + 1 = 2</b></i>
<br />Po 1.5.2004 na izdanih računih ni potrebna DDV št.oz. ID za DDV kupca,
po 1.9.2004 pa se računi izstavljajo po 34. oz. 35. čl.ZDDV in niso več razdelje na končne potrošnike in zavezance za DDV.
<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">
Tole mi ni čisto jasno - kaj/kje se je pa spreminjalo oz. kje kaj piše o teh datumih in spremembah ali kaj je to?
Od 1.5.04 se upošteva 34. oz. 35. čl. ZDDV in ni potrebna ID za DDV kupca (razen, če je kupec plačnik DDV-ja itd...), po 1.9.04 pa ni nič drugače, kolikor vem.
<i><b>1 + 1 = 2</b></i>