Dobro jutro vsem skupaj,
podjetje ima več službenih avtomobilov, ki seveda točijo gorivo na original račun na podjetje. zanima me ali mora biti na računu označeno točno za katero vozilo gre ali to ni obvezno?! hvala in lep dan, gea
Račun za gorivo
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Odvisno, kako smatrate pomen računovodenja podjetja. V smislu, da je to namenjeno le zunanjim uporabniku, dostopnih prek objav posovnih bilanc na AJPES-u bi lahko odgovoril tudi z ne.
A ker je računovodenje lahko zelo dober pripomoček pri spremljanju poslovanja (uporabno tudi za notranje uporabnike), odločitvah pa je odgovor polnoma drugačen.
Če pa pogledam davčni vidik in utemeljevanje stroškov goriva, ki zmanjšujejo davčno osnovo, pa je to zelo priporočljivo.
To je moje mnenje.
A ker je računovodenje lahko zelo dober pripomoček pri spremljanju poslovanja (uporabno tudi za notranje uporabnike), odločitvah pa je odgovor polnoma drugačen.
Če pa pogledam davčni vidik in utemeljevanje stroškov goriva, ki zmanjšujejo davčno osnovo, pa je to zelo priporočljivo.
To je moje mnenje.
Zadnjič spremenil Mirko Zbačnik, dne 29 Maj 2008, 09:02, skupaj popravljeno 2 krat.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko