novogradnje-upokojenci

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
butnskala
Novinec
Novinec

novogradnje-upokojenci

Odgovor Napisal/-a butnskala »

Zanima me ali lahko fizična oseba ki je v pokoju gradi stanovanjski objekt in ga kasneje proda naprej fizičnim osebam.
Ker predvidevam, da kot fizična oseba tega ne more storiti me zanima kaj je najbolje z vidika davkov ali da odpre D.O.O al S.P - Če ima s.p. mu potem prenehajo izplačevati pokojnino a to drži ? Kaj pa če ma d.o.o. a to ne vpliva na pokojnino ?

[/b]
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Mislim, da bi upokojenca, ki prodja nepremičnino davčno obravnaval kot vsako drugo fizično osebo, ki prodaja nepremičnino.

Zaslužene pokojnine s te mne bo ogrozil, ker je že kar nekaj časa ni več omejitev v višini postrasnkih dohodkov.

Mislim, da je tu tudi odgovor glede obdavčitve fizične osebe: http://www.racunovodja.com/forum/viewto ... +fizi%E8na
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
MG
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a MG »

Č gre za eno neprimičnino je po moje ok. Kdo mu pa lahko dokaže, da je ni nameraval graditi zase in mu kasneje ni zneslo pa jo je prodal.

Če pa gre za gradnjo "na veliko" pa je to že dejavnost in mora biti za to registriran.
Odgovori