e.Davki

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Cvetlica
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

e.Davki

Odgovor Napisal/-a Cvetlica »

Na Durs smo poslali obrazec za pooblaščanje, da bomo preko elektronskega poslovanja oddajali ddv, REK-1,.... Ali kdo ve koliko časa moramo čakati? Kdo dobi digitalno potrdilo zakoniti zastopnik ali pooblaščenec ?
Cmona
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a Cmona »

pooblaščenec bo moral iti na DURS osebno. Predlagam da čez kak teden sami pokličete referentko in vprašate kako in kaj, ker nas niso obvestili da moramo sami prit osebno in smo čakali in čakali...
Digitalno potrdilo seveda dobi pooblaščenec, če ste dali zunanje pooblastilo...
Cvetlica
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a Cvetlica »

Klicala sem že referentko v Kranju in mi je rekla, da imam potrdilo že od začetka maja. Naj grem na spletno stran e.Davki izberem firmo za katero bom pošiljala in to je vse. Če mi pa ne bo kaj jasno, pa se naj obrnem na tehnično pomoč. Ko sem ji rekla, da bi morala dobiti vsaj kakšno geslo ali dig.potrdilo me je enostavno odslovila. Najbolje bo da v ponedeljek pokličem še enkrat.

lp,
starči
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a starči »

Hej, digitalnega potrdila Ti ne bodo dali na dursu. Preberi od začetka. lp
febo
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Pomurje

Odgovor Napisal/-a febo »

Cvetlica, če imate digitalno potrdilo, imate tudi geslo. Vseeno, morate opraviti prvo prijavo na e-davkih. Program Vas bo peljal skozi postopek prve prijave. Ko vstopite na svojo stran, se Vam bo pokazal seznam oseb za katere ste pooblaščeni.

LP :sklovn: :sklovn: :sklovn:
adut
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a adut »

Poslati morate dva obrazca za pooblaščanje: notranje pooblastilo in zunanje pooblastilo. Z notranjim se pooblasti fizično osebo v firmi, da bo delala za neko drugo firmo, z zunanjim pa vašo firmo pooblasti druga firma.
Jaz sem čakala 3-4 dni.
Mirjana
anba
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a anba »

Ker sem prebrala da ste iz kranja se obrnite na gospo Mohorič Valerijo, ki se ukvarja z digitalnimi potrdili na tel.št. 04/237 12 39, da vam razjasni postopek.
Odgovori