Pozdravljeni
letos sem bila januarja in februarja na porodniški, s 1.marcem, ko mi je potekla, pa sem zamenjala tudi službo. Ali mi je prejšnji delodajalec dolžan delež regresa za jan. in feb.?
In še to: mislim, da mi za poroko pripadata 2 dneva dopusta, vendar ne najdem reference, na katero bi se lahko sklicevala. Delam pa v d.o.o. Kateri uradni dokument lahko uporabim?
Hvala in lp!
Regres + dopust za poroko
Moderator: Mirko Zbačnik
Ja, v podjetju kjer si delala ti morajo po zakonu o delovnih razmerjih plačati pripadajoči del regresa in sicer 2/12. To je člen 131. zakona o delovnih razmerjih.
Za plačilo plačane odsotnosti iz dela zaradi poroke pa imate napisano v 167. členu zakona o delovnih razmerjih, da ste lahko doma 7 delovnih dni na leto zaradi npr. poroke, smrti staršev ali ostalih svojcev in podobno. Vendar pa morate pogledati pod katero kolektivno pogodbo spada vaše podjetje in pogledati koliko dni ste lahko prosti.
Za plačilo plačane odsotnosti iz dela zaradi poroke pa imate napisano v 167. členu zakona o delovnih razmerjih, da ste lahko doma 7 delovnih dni na leto zaradi npr. poroke, smrti staršev ali ostalih svojcev in podobno. Vendar pa morate pogledati pod katero kolektivno pogodbo spada vaše podjetje in pogledati koliko dni ste lahko prosti.