višje dnevnice

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
barbarak
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

višje dnevnice

Odgovor Napisal/-a barbarak »

Delodajalec v zasebnem sektorju, delavcu izplačuje višje dnevnice kot so določene. Od razlike se obračunava boniteta. Ali je tudi pri višjih dnevnicah meja, koliko se le te lahko izplača ? Npr. Namesto 3.500,00 se izplača 10.000,00 in od razlike se plača boniteta. Ale se lahko izplača 10.000,00 ali več ?

HVALA

LP [:D]
helena
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a helena »

Če se lahko izplača višja dnevnica ne vem, ampak če obračunate boniteto (dohodnino in prispevke), zakaj potem ne obračunate preprosto raje višje plače.:oops:
barbarak
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Osnovna plača je določena z individualno pogodbo. Višine dnevnic je določil direktor, ki so višje od določenih. Zanima me samo do kam gre lahko znesek višjih dnevnic. Ali mi lahko to kdo odgovori.

HVALA

LP :D
lupus
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a lupus »

Jaz ne vem, da bi bila predpisana zgornja meja, samo obračunat je treba boniteto, pa davčno ni priznan strošek, kar presega znesek nad uredbo!

K.
matina
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a matina »

Mislim, da lahko gre višina dnevnice največ do višine stroškov prehrane. Torej, odvisno od števila obrokov na poti. Npr., če gre delavec v Portorož, pokličite tam tadražje gostilne in hotele in vprašajte za ceno najdražjega kosila a la card. :D

lp
barbarak
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Če je višina nad uredbo vlade davčno nepriznan odhodek, kako ga knjižie? Se opravičujem ker toliko sprašujem ampak enkrat za vedno bi to rada razčistila.

HVALA

LP:D
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Zagotoviti morate le evidenco, da bo sestavljanje davčne bilance enostavnejše. Glede preglednosti je dobro, na primer (razmišljam..), da jih knjižite normalno, le da odprete analitiko, konto 41400 je normalen, konto 41401 davčno nepriznan. Na 4140 imate pregled nad vsemi itd. Lahko pa odprete analitiko konta 489.., kamor knjižite vse davčno nepriznane odhodke. Tako bi si jaz uredil. Saj v stroške podjetja gre, vpliva na rezultat, le na davčnega ne.

Mirko
barbarak
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Najlepša hvala za izčrpen odgovor.
Odgovori