durs

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
omarica
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

durs

Odgovor Napisal/-a omarica »

Kako durs določa kandidate za inšpekcijski pregled? To me pa res zanima, ali vi veste?
Manca
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a Manca »

želiš postati inšpektor?

nekaj jih poznam, ki se piše enako kot kakšen pomemben uslužbenec na isti javni upravi...

pa prvo moraš verjetno biti v upravi nekaj časa, potem ti pa ponudijo napredovanje...in te dajo za inšpektorja...

sicer pa ne vem kdo uživa v tej službi? mora biti dober občutek iskati napake pri "nedolžnih" podjetnikih in jim vzeti še tisti zadnji eurek, ki jim je ostal po tem, ko so plačali davke in prispevke državi.

ta velikih zverin pa tako noben ne dobi oziroma jim noben nič ne naredi, ker imajo veze...
omarica
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a omarica »

Niste me razumeli. Kako oz. na kakšen način inšpektor zbira zavezance za inšpekcijski pregled. Ali je to naključno,...
Manca
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a Manca »

danes nič ne razumem v prvo... :oops: :lol:

baje tako:
- če imajo prijavo kakšnega nezadovoljnega delavca, ki potem to naredi iz hudobije
- če dobijo prijavo od kakšnega nevoščljivega soseda - to me spominja na lov na čarovnice
- če dobijo večkrat kake napačne podatke, ki se tičejo davkov - recimo vsak mesec napačen obračun ddv, plač...
- če dobijo obrazec ddv, kjer je obkroženo vračilo - ni nič izdanih računov...

ipd...

ampak baje se na majhne ne spravljajo toliko. jaz sem bila pred leti v precej velikem podjetju. obstajala je 10 let takrat. in so prišli, ker jih je nekdo prijavil. davčni inšpektor.

pa delovnem ga je tudi nekdo prijavil.

kar se pa delovnega tiče - če ste gradbinec - tam hodijo inšpektorji kr po terenu in gledajo kje je kakšno gradbišče.

glede kakšnega HAACP - vsako leto najmanj enkrat - vsaj v enem našem podjetju je tako...

toliko inšpektorjev, da ne vem niti vseh nazivov...
Odgovori