konto 2900

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
adm-mojca
Začetnik
Začetnik
Kraj: Ljubljana

konto 2900

Odgovor Napisal/-a adm-mojca »

pozdravljeni,

imam eno vprašanje glede konta 2900, če mi lahko pomagate. Sem nova na tem področju in bi prosila, če je kje kakšnen link oz. literatura,kjer bi lahko prebrala, kdaj kaj damo na ta konto razmejitev.
Hvala in lep dan še naprej.

Jasno mi je za konto 1900
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Zelo poenostavljen primer, zgolj za razumevanje - mogoče bo razlaga malo "mimo"... :spomezik: . Razmišljal bom na podlagi prejetega in neprejetega računa za nek strošek ali odhodek.

Ko dobimo račun za stroške, ki jih razmejimo vnaprej, ga knjižimo na AČR konto 190/ in iz tega konta razporejamo na stroške ali odhodke.

Pri pasivnih časovnih razmejitvah pa iz stališča pridobitve računa knjižimo nek strošek, ki ga razmejimo še preded dobimo račun. Tako mesečno knjižimo predviden stropšek, porabo zaloge na /290, ko prejmemo račun konto PČR zapremo in po potrebi poračunamo.

Pri AČR razmejimo znesek, za katerega že imamo dokument, pri PČR pa znesek, za katerega še nimamo dokumenta.

Tako nekako...
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
adm-mojca
Začetnik
Začetnik
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a adm-mojca »

najlepša hvala za hitri in razumljiv odgovor. V bistvu so mi všeč taki odgovori enostavni,da jih vsi razumemo.

lep dan še naprej
Odgovori