neplačniki

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Deja
Začetnik
Začetnik

neplačniki

Odgovor Napisal/-a Deja »

Pozdravljeni sotrpini
mogoče je kdo že postavil tako vprašanje v preteklosti.
Kako ravnate z strankami, ki vam ne plačajo 2 meseca? :evil:
Jim pošljete opomin, jih prej kličete in ko vas še hecajo da vam bodo jutri plačali in da nujno nekaj potrebujejo, kako ravnate v takem primeru.
Hvala za vse nasvete
Deja
anba
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a anba »

Izdamo opomin, zamudnih obresti se ne poslužujemo, razen v izrednih primerih, drugače ne.

Iz prakse vidimo, da je bolje v takih primerih postopati na čimbolj prijazni ravni, kot je v taki situaciji možno.

Sicer pa moramo kot dober gospodar že ob sklenitvi posla poskrbeti za ustrezno zavarovanje plačila, v primeru, da ni gotovinsko in daje stranka nova.
roki
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a roki »

Anba, kakšno zavarovanje imate v mislih? Kakšna je vaša praksa, kar se
tiče zavarovanja ob začetku medsebojnega sodelovanja?
Me pa res zanima. Mogoče mi še prav pride, ker imam tudi jaz probleme
z neplačniki. :x

LP :)
valerym
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a valerym »

Ravno včeraj sem se pogovarjala o tem z kolegom, pa je rekel, da je on vsem tistim, ki niso plačevli dal odpoved. Rekel je tudi, da so si eni premislili in zdaj redno plačujejo.
Sicer pa je res: da z tistimi, ki ne plačujejo imaš vedno samo jezo in dodatne stroške. Raje idi tisti čas na kavo.

Lep pozdrav,
Valerija
anba
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a anba »

Če je posel večje vrednosti pa zastavna pravica oziroma hipoteka.

Včasih so bile za posle manjših vrednosti menice kot oblika zavarovanja, sedaj bančna garancija.

Ravno sedaj se ukvarjam z izvršbo, ki je pravnomočna, pa revežu (ali pa neuradno tudi ne) nimamo kaj vzeti in je to res zamudno in finančno potratno.

Zato je bolje, da včasih ne sprejmeš posla, če je preveč rizičen. Pri nas poslujemo tako, da morajo nove stranke plačati določen avans, ki ti vsaj pokrije čas in potreben material, v primeru, da ti ne plača v celoti po zaključku posla.

"Osel gre samo enkrat na led, podjetja pa najbrž večkrat." :lol:
dime
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a dime »

anba napisal/-a:Če je posel večje vrednosti pa zastavna pravica oziroma hipoteka.

Včasih so bile za posle manjših vrednosti menice kot oblika zavarovanja, sedaj bančna garancija.

Ravno sedaj se ukvarjam z izvršbo, ki je pravnomočna, pa revežu (ali pa neuradno tudi ne) nimamo kaj vzeti in je to res zamudno in finančno potratno.

Zato je bolje, da včasih ne sprejmeš posla, če je preveč rizičen. Pri nas poslujemo tako, da morajo nove stranke plačati določen avans, ki ti vsaj pokrije čas in potreben material, v primeru, da ti ne plača v celoti po zaključku posla.

"Osel gre samo enkrat na led, podjetja pa najbrž večkrat." :lol:
Avans podjetja u bistvu redkokdaj plačajo. Pri meni sem zadevo zastavil tako da mi je podjetje (če smo prvič poslovali) izdalo menico "brez protesta". V primeru ko ni bilo plačil, smo menico unovčili preko sodišča, denar prejeli v roku 1 tedna od njegove poslovne banke ... kako so pa oni rešili izterjavo me pa prav briga.
starči
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a starči »

Čudi me, da menice dajo pa zlahka? lp
Odgovori