plače trgovina

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
VALDIAN
Nov član
Nov član

plače trgovina

Odgovor Napisal/-a VALDIAN »

Glede na dogovor med sindikati in delodajalci o izredni uskladitvi plače, me zanima: letošnjem letu pri nas na ravni podjetja nismo dvigovali plač, le dva posameznika, sta povečanje "zaslužila" z napredovanjem. Bolj ko berem to uskladitev, manj mi je jasno, ali vsem dvignem za 5,2% in naredim poračun za januar-april? Ali kaj? Zadnjo povečanje smo opravili avgusta 2007.
Glede na to, da še ni bilo objavljeno v Ur.L ali sploh lahko naredim dvig, pa tudi direktor je na službeni poti, tako, da mi ne more odobriti povišanja. Razlage so različne, točnega odgovora pa ne ve nihče.
Prosim za vašo pomoč.
Hvala
liza5
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a liza5 »

Tudi mi smo trgovina in jaz se po izkušnjah ravnam tako da dokler ni obljavljeno v uradnem listu nič ne spreminjam, ta kolektivna pogodba ki je bila podpisana mislim da ne velja za trgovino (sem dobila takšen odgovor), jaz bom še počakala z povišanjem, sicer smo poviševali plače letos preko stimulacije.

lp
liza5
VALDIAN
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a VALDIAN »

tudi pri nas izplačujemo stimulacijo, vendar je vezana na mesečno realizacijo. Povečati plače zaradi inflacije in doseganje plana ne moremo metati v isti koš. Posledično je manjša tudi stimulacija, ker je vezana na tarifni razred.
Odgovori