Pozdravljeni,
imamo zaposlenega, ki ima pogodbo za nedoločen čas vendar pa je problem ker je večkrat na leto odstoten tudi po dva meseca zaradi bolniške oz. zdravljenja v bolnici. Ker pa imamo veliko dela in se nam obseg dela še povečuje bi radi zaposlili novega delavca. Sedaj me zanima kako zadevo rešiti oz kakšne so opcije, ker delavec noče sporazumno podpisati odpovedi.
vsak nasvet dobrodošel
hvala
Bolniška
Moderator: Mirko Zbačnik
ja jaz bi se invalidsko upokojil na njegovem mestu...zakaj naj bi ga obdržali če ni zmožen za delo!?Vessna napisal/-a:Bi vi, če bi bili na njegovem mestu, podpisali sporazumno odpoved?
Če se obseg dela še povečuje, pa bi mogoče razmišljali tudi v smeri dodatne nove zaposlitve (namesto zamenjave) za začetek naprimer za krajši delovni čas....
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
O invalidski upokojitvi odloča za to imenovana komisija na podlagi lečečega zdravnika in nikakor ne delavec ali delodajalec.
Najmanjša želja marsikaterega delavca, ki je v položaju kot je vaš, je biti bolan. Trdno sem prepričan, da bi raje delal in bil zdrav.
Najmanjša želja marsikaterega delavca, ki je v položaju kot je vaš, je biti bolan. Trdno sem prepričan, da bi raje delal in bil zdrav.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

[quote="Mirko Zbačnik"]O invalidski upokojitvi odloča za to imenovana komisija na podlagi lečečega zdravnika in nikakor ne delavec ali delodajalec.
Najmanjša želja marsikaterega delavca, ki je v položaju kot je vaš, je biti bolan. Trdno sem prepričan, da bi raje delal in bil zdrav.[/quot
Hvala za vse lepe misli, ampak mi ne pomaga nič pri reševanju tega problema.
Najmanjša želja marsikaterega delavca, ki je v položaju kot je vaš, je biti bolan. Trdno sem prepričan, da bi raje delal in bil zdrav.[/quot
Hvala za vse lepe misli, ampak mi ne pomaga nič pri reševanju tega problema.
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
Popolnoma vas rezumem, še v večjih podjetjih je problematična praivlna zaposlitev delavcev z zmanjšanimi ali omejenimi zmožnostmi za delo. Nimam izkušenj, na tem področju. Mogoče povprašajte na medicino dela, zdravnika ...
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

tako vam povem imam podoben problem. pogodba za nedoločen čas, starejši delavec,delal je 14 mesecev..od februarja je na bolniški..sama sem ga videla kako se vozi naokoli z avtom in po trgovinah,šmira tudi z nekdanjo delavko,plačano je dobil vedno !vse plače plus dodatke in tudi lepo plačo je imel pa tudi krasen 30 dnevni dopust! pred dvema dnevoma pa mi je prišel povedat, da bi imel še regres za letos.Seveda ni problema! Saj tudi na črno še kaj zasluži brez skrbi! sedaj pa še ne ve kdej bo šel na operacijo ker baje mora še čakat eno leto na bolniški ampak na dopust pa bo vseeno šel ker že ima dogovorjene toplice - saj bo že dohtar napisal da lahko gre! itd..da ne bom predolga.. - ampak - glej ga zlomka- dobil je napotnico, da se mora nemudoma zaradi svoje hude bolezni zglasiti pri Našem pooblaščenem zdravniku v skladu s zakonom o zdravju mislim da je ULRS 87/02. točke 1,2,in 4. Predlagam, da si preberete! pa vso srečo! - nič nimam proti, če si delavec zasluži plačo ko dela ali če zboli- saj vsi zbolimo tu in tam. če pa ni res, pa imejte drugo mnenje! to vam zakon omogoča. Študirajte zakonodajo , pomaga!
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
Preštudirajte tudi 88. člen ZDR, odpoved pogodbe zaradi nezmožnosti. A potrebno je biti zelo, zel opazljiv, ker v primeru začasne nezmožnsoti to ni možno. Delavcu morate poiskati eventualno drugo delovno mesto, obvestiti zavod za zaposovanje... , mogoče je rešitev v zapolsitvi v drugem podjetju?
ZDR je lepo napisan za velika podjetja, a popolnoma odpove pri malih.
Za ugotavljanje izifravanja bolniškega stnaja pa obstajajo institucije, ki se s tem ukvajrajo. Če obstaja utemeljen sum, jizh lahko pokličete. Sicer sem pa za strpnost.
ZDR je lepo napisan za velika podjetja, a popolnoma odpove pri malih.
Za ugotavljanje izifravanja bolniškega stnaja pa obstajajo institucije, ki se s tem ukvajrajo. Če obstaja utemeljen sum, jizh lahko pokličete. Sicer sem pa za strpnost.
Mirko
Mirko