Obdavčitev promocijskega materiala

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
nikolas
Nov član
Nov član

Obdavčitev promocijskega materiala

Odgovor Napisal/-a nikolas »

Pozdravljeni!

Lotevamo se dejavnosti prodaje piva iz države članice EU. Jasno mi je, da nabavljamo brez DDV, se samoobdavčimo in pri prodaji piva gostinskim lokalom zaračunamo 20% DDV. Problem pa se pojavi drugje.

Gostinci pričakujejo brezplačni promocijski material (kozarci, predpasniki, maijce z logotipom, podstavki za pivo, posterji itd.). Tudi tega smo nabavili, se samoobdavčili in ga knjižili na zalogo.

Kako pa ga naj fakturiramo gostincem in poknjižimo v DDV evidence? Ali naj ga prodamo z 99-100% popustom? Ali naj ga raje sploh ne navedemo na fakturi in ga le poknjižimo v knjigovodstvu (kako?)?

Zelo bi vam bil hvaležen za hiter in natančen odgovor! :shock: :D
febo

Odgovor Napisal/-a febo »

Glede obdavčitve reklamnih izdelkov, preberite pojasnilo DURS, št. DT4200-38/2008, z dne 1. 4. 2008.

LP :sklovn: :sklovn: :sklovn:
nikolas
Nov član
Nov član

Hvala, Febo.

Sem prebral pojasnilo DURS, a si z njim ne morem veliko pomagati. Tu ne gre za dajanje daril majhnnih vrednosti do 20 EUR, ampak dejansko drobni inventar, ki je večje vrednosti in ga bo uporabljal poslovni subjekt za pospeševanje prodaje.

Ali ima kdo izkušnje, kako (oziroma ali sploh) fakturirati dejansko podarjeni drobni inventar (kozarci itd.) gostinskemu lokalu?

Hvala! :shock: :D
nikolas
Nov član
Nov član

Oprostite, Febo

sem prebral vaš odgovor na moje vprašanje v drugi rubriki. Hvala!

Če pa ima še kdo kak predlog-dobrodošli. :shock: :D
Odgovori