Zaposliti človeka, ki je na zavodu?

Moderator: Mirko Zbačnik

matina
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a matina »

Kolegica mi je povedala, da so ji obljubili nek denar. Ko je delavko zaposlila, pa ni bilo nič iz tega. Ne se 100%-no zanest na njih.

Tudi meni so že rekli, da nimajo časa odgovarjati.

lp
tisdno
Računovodja
Računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a tisdno »

Na žalost moram povedati, da sem se sama 1 mesec nazaj zanimala za refundacijo prispevkov, vendar so mi dejali, da ni nobenega denarja in ga tudi ne bo več za tovrstne ugodnosti delodajalcev. Ampak tam se vse spreminja iz meseca v mesec. Tako, da le pot pod noge in na zavod po nove informacije.
mo
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a mo »

Klicala sem na zavod in govorila dirketno z referntko od bodočega delavca. Ne dobimo nič. Je pa na zavodu prijavljen šele od junija. Kar se tiče pa refundacij prispevkov jih pa, kot mi je sama rekla, že nekaj časa ni več.

Vsem hvala za pomoč.

lp
tibaut
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a tibaut »

Ker mi delamo isto vam posredujem najnovejše podatke iz vodstva urada. Po novem mora biti oseba če je mlajša od 50 let prijavljena na Uradu za delo vsaj 1 leto in mora biti težje zaposliva oseba. Je pa novost in to zelo ugodna imate možnost, da oseba opravlja usposabljanje na delovnem mestu do 6 mesecev v tem času oseba dobi prejemke iz urada za delo, plačan zdravstveni pregled in podbono. Vi dobite za to sredstva 176.000. Po tem preizkusu vas ona v tem času ne stane nič jo lahko zaposlite ali ne preverite pa lahko ali bodo za subvencijo s strani zavoda takrat drugi pogoji, vsaj se skozi spreminjajo.
mo
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a mo »

Glede na to, da bom jaz osebno njen mentor in da grem na porodniško v mesecu januarju ne bo nič iz tega. Vzeli jo bomo za poizkusno dobo 1 mesec. Tukaj nekaj dobimo povrneno.

lp
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Pomoči pri zaposlevanju so odvisne od proračuna in finančnega položaja samega zavoda. Tudi že odobrena pomoč, se lahko glede na situacijo lahko zniža. To je doletelo tudi našo firmo in če se prav spomnim, je to v pogodbi o subvencioniranju tudi navedeno. Zato je dobro, če zaposlujete kadre, da se sprotno pozanimate na zavodu.

LP, Mirko
Odgovori