vodenje gotovinskega poslovanja d.o.o.
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: vodenje gotovinskega poslovanja d.o.o.
ja, potrebno je imeti razlog in načeloma se morajo dvigi pokrivat s plačili. jaz pa sprašujem ravno za primere, ko se dviga "brez razloga" in na drugi strani mnogokrat ni nobenih plačil računov. ali potem take zneske knjižite na posojila? pišete posojilne pogodbe za vsak znesek?
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Manjši zneski niso tako sumljivi, kot nekoliko (seveda relativno) visoki. Tu lahko takoj pade sum v prikrito izplailo lastniku.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

res ne vem kako ravnati v takih primerih. dejansko zneski gredo včasih v višave, podjetje takega blagajniškega maksimuma nima (pravzaprav ga sploh nima), klasična blagajna s prejemki in izdatki se ne dela, pologi/dvigi/plačila se knjižijo na prehodni konto in se konec leta prenesejo na posojila.
zanima me, koliko je v tem primeru računovodski servis odgovoren za tako knjiženje in neevidentiranje blagajne in kake kazni lahko za tako ravnanje doletijo podjetnika. kake izkušnje?
zanima me, koliko je v tem primeru računovodski servis odgovoren za tako knjiženje in neevidentiranje blagajne in kake kazni lahko za tako ravnanje doletijo podjetnika. kake izkušnje?
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Za poslovenje lastnega podjetja je odgovoren podjetnik, mi smo pa dolžni podjetnika obvestiti o pravilnem postopanju v teh primerih. Sam sem že imel take primere, včasih iz nevednsoti, napačne informacije nekoga drugega, nepoučenosti... S podjetnkom sproti rešiva zadevo najbolj optimalno.
Veliko podjetnkov tega ne razume, niti od njih ne morem pričakovat, da je podjetje druga oseba, sicer prvna in da sredstva pravne osebe niso tudi sredstva lastnika, da torej med njima obstaja nek "poslovni" odnos.
Veliko podjetnkov tega ne razume, niti od njih ne morem pričakovat, da je podjetje druga oseba, sicer prvna in da sredstva pravne osebe niso tudi sredstva lastnika, da torej med njima obstaja nek "poslovni" odnos.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Knjiženje got.računov-blagajna
Več računov je bilo prejetih in knjiženih v določenem obdobju - plačano gotovinskko. Narejen je bil dvig gotovine točno za tak znesek kot je bil skupni znesek vseh računov. ALi je potrebno za vsak račun narediti izdatek (teh računov je kar nekaj) ali se lahko naredi priloga kjer so napisani vsi računi ki so bili plačani z gotovino.
ja če se dela in knjiži dnevna blagajna potem že, če pa so to neke izjeme potem pa bi jaz naredila tako, kot pravite, z neko prilogo.