šola računovodstva

Moderator: Mirko Zbačnik

vita11
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a vita11 »

Ne vem, zakaj bi morali umikati to temo iz foruma? Tisdno ima popolnoma prav, Janika pa je verjetno zaposlena prav na GZS, na katero letijo kritike ali ima kakršnekoli druge povezave s tem.
SOUNDB
Računovodja
Računovodja
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a SOUNDB »

Jaz tudi mislim, da so takšne teme dobrodošle. V končni fazi se lahko maksimalno trudiš na predavanjih in poslušaš ter sodeluješ, pa če predavanja niso podkrepljena s praktičnimi primeri in če predavatelj ne zna dobro predstaviti snovi, ti čisto nič ne koristi.
že vnaprej hvala za odgovor
KAJ
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a KAJ »

Madona,saj ne morem verjet,da se prijavljate v 400 urne tečaje računovodstva s končano srednjo šolo.Kaj vas pa učijo?
vita11
Računovodja
Računovodja

Ste spregledali, da je izpit potreben za odprtje lastnega računovodskega servisa? Pa tudi; ali mislite, da nekdo s srednjo ekonomsko šolo lahko postane računovodja? Da toliko ve? Iz izkušenj (pa ne mojih osebnih) vam povem, da ne in da je ekonomski tehnik še daleč od tega, da bi obvladal računovodstvo v celoti.
sipi
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a sipi »

Vita, se popolnoma strinjam, da je pomembna izobrazba glede delovnega mesta, vendar poznam primer, ko nekdo s srednješolsko izobrazbo (ekonomski tehnik) obvlada računovodstvo 100% bolje, kot izučen računovodja. Mislim, da pomeni veliko tudi iznajdlivost in seveda tudi praksa, zato ni prav, da podcenjujemo izobrazbo.
Je pa res, da današnji čas, tudi nekdo, ki v celoti obvlada ta posel mora stalno spremljati nove smernice in nove zakone.
sova
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a sova »

Za delo v računovodstvu imaš lahko samo osnovno šolo, kar se pa tiče znanja pa bi lahko imel najmanj kake tri provesije (EKONOMIST, PRAVNIK, PROFESOR SLOVENŠČINE, še znanje medicine bi ti včasih koristilo pri tako stresnih situacijah, kot so pri tem delu). :lol: :twisted: :evil: :sklovn:
vita11
Računovodja
Računovodja

Popolnoma se strinjam tako s Sipi kot Sovo. Poznam računovodje, ki imajo osnovno šolo in tečaje, pa so bili ali so še super računovodje in poznam diplomirane ekonomiste, ki pojma nimajo. Odgovorila sem samo tistemu, ki se je zgražal nad obiskovanjem šole oz. tečaja na GZS in je menil, da nekomu to ni potrebno, če ima srednjo ekonomsko šolo. Drugače pa imate vidve popolnoma prav. :oops:
sipi
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a sipi »

Kar se tiče šol, se tudi jaz popolnoma strinjam, da če imaš možnost, ne odlašaj
naša
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a naša »

Ko sem bila 3 leta v računovodstvu, sem šla v šolo za računovodstvo, pa menim, da je koristno, da greš. Sem tudi opravila izpit na GZS, pa ni res, da je treba to opravljati vsake 2 lete. To velja za revizorje.
Po tej šoli me čaka mesto vodje računovodstva, tako da je meni ta šola zelo koristila. Je pa izpit na GZS zelo zelo zahteven. Naredi jih okoli 40-50%.
Janika
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a Janika »

vita11 napisal/-a:Ne vem, zakaj bi morali umikati to temo iz foruma? Tisdno ima popolnoma prav, Janika pa je verjetno zaposlena prav na GZS, na katero letijo kritike ali ima kakršnekoli druge povezave s tem.
Niti slučajno nisem zaposlena na GZS, sem računovodja pri malo večjem s.p.-ju z zelo raznoliko dejavnostjo. Mojo formalno izobrazbo, ki ni čisto iz "foha" sem dopolnila na raznih predavanjih, tečajih in seminarjih, nekateri so bili vredni svojega denarja, nekateri pa čista izguba časa in denarja. V svoje znanje sem vložila veliko prostega časa, veliko dam tudi za razno strokovni literaturo.
Tudi mene motijo razni računovodji oziroma rač. servisi, ki trdijo, da svoje delo opravljajo strokovno, istočasno se pa hvalilo, da v 8 opravijo svoje delo za ne vem koliko strank.
Vem, da jih veliko večina svoje delo opravlja o.k., vendar takšni mečejo slabo luč na vse nas. To je seveda samo moje skromno mnenje.
vita11
Računovodja
Računovodja

Seveda nimam nič proti ničemur in znanje zelo cenim. Je pa že Naša odgovorila, kako je s temi šolami in izpiti ter za kaj so potrebni. Pa lep vikend.
Odgovori