Deloholiki

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

gradbeništvo
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gradbeništvo »

Mirko res doma službo izklopi. Videti je, da bere leposlovje. Mirko, ker imaš verjetno tudi naravo rad ti priporočam, da skočiš še malo na vrtnar.com. Tisti, ki pa službe ne izklopite pa se dajte.... :axe:
L.P. Lidija
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Mogoče je v tem tudi resnica, a vrnar.com 150 % ni zame, bom ostal kar pri Računovodja.com.

Lahko se zgodi, da se zarečenega kruha največ poje. Ko sem končal šolo, em si rekel, da v računovodstvu 100% ne bom delal, ker to ni zame, ker sem preveč razrtresen itd., itd., ... . Kdo ve, mogoče bom šel na svoje, potem pa adijo svoboda in gumb "off". :sjezen:
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
vita11
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a vita11 »

Kaj pa jaz vem Mirko, če se splača iti na svoje? Sem včasih kar obupana. Dela ogromno, problemov tudi, neplačanih računov pa tudi. Sem prej bolj mirno živela, pa nič več in nič manj imela. :roll:
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Kar nekaj časa že razmišljam o tem in ravno (ne)plačevanje v naši okolici za tovrstne storitve me najbolj bega in občutek, da čedalje manj vem.

Zamenjate podjetnika, s katerim ne morem biti zadovoljen, je pa že drug problem. Mogoče je tudi to vzrok, da se doma popolnoma izklopim.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
pamps
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a pamps »

Kar se plačevanja tiče, je bil pri meni najtežji začetek. Dolgo časa sem porabila, da sem pridobila partnerje, ki redno plačujejo. Največji problem je prepogosta sprememba zakonodaje, ki terja ogromno učenja in prilagajanja na mnogo področjih. Za vse si praktično sam, sodelavcev, ki bi ti pomagali spremljati nove zakone in opozarjati na spremembe, nimaš. Je pa zatu tu ta forum; vedno se najde kdo, ki pravočasno opozori na nekaj, kar si morebiti spregledal.
Občutka, da čedalje manj vem in nič več ne znam, pa se tudi jaz ne morem znebiti.
:spomezik:
nina0
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Odgovor Napisal/-a nina0 »

Ja tale forum je moj najboljši sodelavec...vedno vse ve in nikoli mu ni nič odveč.....
vita11
Računovodja
Računovodja

Ja, jaz sem včeraj dobila skoraj živčni lom. Nihče nič ne plača oziroma plačujejo z zamikom, ljudje hočejo svoje, na bankah si drugorazredni (čeprav nismo tako majhni), vse moraš imeti pod drobnogledom. Edina med osmimi ki jih imamo, je ena dobra sodelavka, ena pa pije kri vsem po vrsti, ostale so indifirentne do vsega. Pijavka pa izsiljuje in podobno. Najlepše je v službi, ni kaj.
kaltrzic
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a kaltrzic »

Ah Mirko, če ni "mus", raje ne hodite na svoje.

Prednosti dela v pižami se izničijo tisti hip. ko te stranka kliče po telefonu ob 11 zvečer, če lahko preveriš en saldo do njenega komitenta... ali te "sname" od nedeljske župe, ker jo zanima, katere račune mora jutri poravnati... Zdaj, ko delam v najetih prostorih, je že malo bolje!

Babice in dedki so najbolj zlata bitja na svetu. Ker če jih ne bi bilo, bi midva s sinom kar naprej jedla "halo pizza" !

Sama sem bila leta dolgo prepričana, da je zgolj moje pomanjkljivo znanje o organizaciji dela krivo, da mi tako malokdaj uspe "izklopiti sluužbo" in da velikokrat delam med vikendom. Ampak moje stranke "organizacija dela" bolj malo briga, če jim nisem kar naprej na razpolago, bodo šli pa drugam! Zmeraj moraš "tisto minuto" rešiti njihov problem - če prosiš za "vrstni red", je že iz tistega "no, prav!" čutiti slabo voljo. Saj jo vendar plačujem!!!

Lep pozdrav vsem - Alena
vita11
Računovodja
Računovodja

Še vedno mislim, da je najboljše biti zaposlen v eni dobri gospodarski družbi (d. d.) ali pa v javnem sektorju. Vse ostalo je tako, tako.
spring
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a spring »

"Vita 11" :
tudi zaposlitev v eni gospodarski (dobri) družbi danes ni več, kar je včasih bilo, no vsaj v naši ne več. Ko sem pred desetimi leti začela, je bilo vse bolj enostavno, kot danes ko se zakonodaja nenehno spreminja. meni še na "porodniškem2 ne daju miru. Ko bom prišla čez mesec nazaj, pa me bodo tako in tako obsipali z delom, da o strankah ne govorim.

lepo bi bilo preživeti vikend brez računovodskih stvari.
:szardi:
SPRING
vikak
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a vikak »

Se moram še malo postaviti v bran za javni sektor, čeprav gre za izredno širok pojem. Tudi javni sektor ni easy, kot si večina predstavlja. Mogoče je to bilo v ranjki jugi (imam 24 let delovne dobe), ampak takrat je bilo vsem lažje. Sedaj pa moramo garat, dragi moji kolegi in kolegice, pa še bolj bo najbrž potrebno. Sicer pa, satisfakcijo, ki jo človek občuti ob oddaji zaključnega računa, pa statistike finančnih računov, pa premoženjske bilance,pa uspešno pripravo proračuna in rebalansov, znajo ceniti samo tisti sotrpini, ki to tudi počnejo. Kot tudi to, da moraš v službi dostikrat podaljšati tudi do polnoči in naslenji dan priti ob pol petih. Ampak, upam si trditi (mal moraš biti tudi cepljen za to, priznam), da je pestro in zanimivo, in da to z veseljem počnem. Zato je vse lažje.

Nisem se pritoževala, samo malo sem poizkušala "braniti" javni sektor.

Lepo pozdravljeni. :palca:
vita11
Računovodja
Računovodja

saj nisem mislila, da vam je v javnem sektorju lahko in da ne delate. samo gotovost je veliko večja. 3 ali 4. imate redne plače, pa dopuste, pa bolniško, pa vse dodatke, pa denar zagotovljen za plače in ostalo, pa lažje pridete do posojil, pa ...., vsega tega v zasebnem sektorju velikokrat ni. Gotovost je biti zaposlen v javnem sektorju veliko večja.
Odgovori