Vodenje poslovnih knjig za s.p.

Moderator: Mirko Zbačnik

Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Jaz sem za dvostavno knjiženje, ker je enostavno preprostejše. Razen davčnih evidenc, imaš ostalo s tem vodenjem že zajeto.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
komar66
Računovodja
Računovodja
Kraj: bloke

Odgovor Napisal/-a komar66 »

če imaš program, ki ti zajame vse podatke imaš z eno vknjižbo napisane vse evidence tako v enostavnem kot dvostavnem knjigovodstvu in se izogneš večkratnem vnašanju podatkov
tako da jaz v tem ne vidim ovire
delfin
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a delfin »

Pozdravljeni!

Hvala za vaše odgovore in nasvete.
Ker imam zaenkrat s.p. kot dopolnilno obrt, z max. 15 računi na leto se mi zdi škoda denarja za računalniški program. Sicer pa - že samo na forumu je veliko koristnih informacij, za pomoč imam dogovor z enim računovodskim servisom ... tako, da sem optimistična...

Je pa res, da je vsak začetek težek...
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Tudi to je res, a jaz osebno (to je le moje mnenje) sem za dvostavno. Programi pa poleg vodenja knjige prihodkov in odhodkov sproti napravijo še vse ostale evidence, tudi saldakonte, katerih stanja naj bi v principu ugotavljali z inventuro.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
vesnak
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Celje

knjiga terjatev in obveznosti

Odgovor Napisal/-a vesnak »

Pri enostavnem s.p. je potrebno voditi tudi knjigo ostalih terjatev in obveznosti; zanima me ali je to ena knjiga ali sta ločeni knjigi: posebej za terjatve in posebej za obveznosti?

kaj konkretno mora vsebovati ta knjiga in če pravilno razumem se v njo vpisujejo vse ostale terjatve in obveznosti razen tistih, ki jih imaš na saldakontih?
max2y
Novinec
Novinec

me veseli

Odgovor Napisal/-a max2y »

me veseli da je še kdo vstrajen kot jas in sam vodi knjige za svoj sp,
z enostavnim knjigovodstvom, informacij je res tule dovolj,
pa stvar ko jo spoznaš sploh ni tok težka, mam pa js tud dogovor z enim računovodskim servisom za pomoč, pa konec leta mi nardijo vsa potrebna poročila....
Odgovori