Deloholiki

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

vikak
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a vikak »

No, s tem se pa absolutno strinjam, vsaj glede na izkušnje kolegov. V privat sektorju se nimaš "komu žalit", vedno mora obveljat delodajalčeva. Kolega, ki je zaposlen pri svaku, sploh ne ve, kaj je to regres za LD. Ko so šefa opozorili, da jim pripada regres, jim je dejal, kar k tistemu pojdite, ki se je to spomnil. Delajo cele dneve, nadure jim plačuje po 60 min/h, prispevke pa odvaja minimalno. Ni, da bi šel v bolniško; v tem primeru bi moral za nadomestilo plače že skoraj nazaj nosit. Žal je temu tako, birokrati pa si izmišljujejo nove in nove zakone, ne znajo pa narediti reda tam, kjer je to nujno potrebno. Bojim se,da bo temu vedno tako.

Lep prijazen začetek delovnega tedna vam želim, jaz sem še vedno :sbolan:
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Nekateri mali privatniki se počutijo kot mali bogovi, v resnici pa so pomembni kot žabji pildek oziromaa kot kuzla v cajni. Izkoriščajo (ne)moč zaposlenih, ki v upravičenem strahu za izgubo službe ne ukrepajo. Vsak tak ukrep bi pomenil izgubo službe. Še slabše pa je, če je take vrste delodajalec žlahta.

S pravilnim postopanje tudi ob pomoči ukrepov inšpektorja je zadeva tudi prek tožbe dobljiva na strrani delavca, tudi stroške trpi delodajalec. A tudi sodna odločba ne pomeni še uresničitve.

Včasih je bolje sigurna, a slabša služba, kot obratno. V primeru dobrih, poštenih odnosov v firmi tudi meni ne bi bil problem biti z mislimi v službi 24 ur.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
vita11
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a vita11 »

Ne strinjam se povsem s tem. Večina privatnikov se prebija in bi plačala, če bi lahko. Seveda so izjeme, samo zelo, zelo, zelo redke.
vikak
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

No, tale konkreten primer z žlahto, ki sem ga izpostavila, niti slučajno ne spada med tiste, ki se težko prebijajo. Gre za trgovsko združbo z gradbenim materialom. Dolžnike prisili, da mu dolg poravnajo v gotovini, to prikaže kot odpis dolga, denar pa hajd na Hrvaško v vilo, pa jahto. Saj poznamo to.

Ja, seveda je keč. Sama sem bila seveda zgrožena in sem kolegu takoj predlagala, naj vendar poišče drugo službo, z urejenim delovnikom in to, pa žlahta gor ali dol. Ampak možakar ima samo osnovno šolo. Je sicer šel nekaj naprej delat, pa ni dokončal. In to je to, dragi elektrik, pa smo spet pri pildku.

Pozdrav, še vedno :sbolan:
sova
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a sova »

Mirko pravkar sem opazila, da ste dobili poleg 16 pluskov le en minusek, jaz sem jih dobila že 4. ,Kar se pa žlahte tiče , je še vedno raztrgana plahta, pa tudi kar se denarja v trgovinah in gostilnah tiče, so redki, ki to prikazujejo, kot je treba, saj veste gotovina je v roki , zakaj bi jo moral še položiti, pa spet dvigniti. Treba še je samo pongruntati, kako se to ne bi prikazalo uradno, poeg vseh teh računalniških strokovnjakov, ki so seveda mlajši kot mi, pa to sploh ni problem. :roll: :mrgreen: :shudic:
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kontakt:

Žal se gibljem v oklolju zelo, zelo, redkih izjem. O jahtah pa ni ne sluha ne duha. Le državi pač ne bi nič dali, pa magari če so brez dobička in svojih plač. Seveda, se oni s to tezo ne bi strinjali, ker se jim zdi tako poslovanje nekaj normalnega. Iz tega razloga bi šel rad na svoje, a iz istega razloga me to tudi bega. Bojim se, da bi se mi takoj prilepile le take stranke.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kontakt:

Žal se gibljem v oklolju zelo, zelo, redkih izjem. Le državi pač ne bi nič dali, pa magari če so brez dobička in svojih plač. Seveda, se oni s to tezo ne bi strinjali, ker se jim zdi tako poslovanje nekaj normalnega. Iz tega razloga bi šel rad na svoje, a iz istega razloga me to tudi bega. Bojim se, da bi se mi takoj prilepile le take stranke.
Mirko Slika
vikak
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Me firbec matra, ko je Sova omenila pluske in minuske. Kdo pa ocenjuje znanje, a moderator ali kdo?
Hvala za odgovor. :?:
sova
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a sova »

Mi sami si krojimo znanje ..., jaz sem vam ravno zdaj prilepila en plusek, samo ne vem , kdo je MIrku, dal minusek. :mrgreen: malo me jezi :mrgreen:
vikak
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Jaz to vsekakor nisem bila, ker skrivnost poznam šele od tega trenutka dalje.

Posledice si poglejta (pri plusih).

Pa hvala. :sodobren:
vikak
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Sova, pri vas pa žal ni šlo.
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kontakt:

Oh + in -, le kdo bi se sekiral zaradi slednjih. Sem si pač zaslužil in me absolutno ne motim celo nasprotno! Vsakdo ima pač svoje mnenje, ki ga ima pravico izrazit.
Za dodelitev naslednjega pluska ali minuska mora preteč nekaj časa. Vita11, s čem ste si pa vi zaslužili 2-?!
:roll:
Mirko Slika
Odgovori