inšpektor za delovna razmerja
Moderator: Mirko Zbačnik
inšpektor za delovna razmerja
Sicer sem na tem forumu že postavila podobno vprašanje,vendar me zanima bolj konkreten odgovor.
Inšpektor za delo je mojemu bivšemu delodajalcu izdal moje ime in priimek,ko sem mu postavila vprašanje zaradi nepravilnosti v podjetju.Vem,da po 16.členu Zakona o inšpektoratu inšpektor ne sme izdajati osebnih podatkov niti vira informacij.Ravno to se je zgodilo.Sedaj me poslovodja nadleguje po mailih in telefonu ter me zmerja,ker ima zapisnik,kjer je napisano moje ime in priimek kot osebe,ki je dala prijavo.To še zdaleč ni res,ker sem samo postavila vprašanje.
V glavnem mene je ta inšpektor izdal in za to je v dokazilo tudi zapisnik,ki ga ima bivša poslovodja v rokah.
Mene zanima ali obstaja možnost,da tega inšpektorja tožim ali ne vem kaj naj naredim,ker je kršil zakon in mene postavil v nelagoden položaj?Ali lahko iztržim karkoli na ta račun?Ker kmalu bo prišel dan,ko bo to prišlo do mojega sedanjega delodajalca (privatnik) in me bo na račun inšpektorjevega nekorektnega odnosa postavil na cesto.
Hvala za odgovor in lp.
Karmen
Karmen
Inšpektor za delo je mojemu bivšemu delodajalcu izdal moje ime in priimek,ko sem mu postavila vprašanje zaradi nepravilnosti v podjetju.Vem,da po 16.členu Zakona o inšpektoratu inšpektor ne sme izdajati osebnih podatkov niti vira informacij.Ravno to se je zgodilo.Sedaj me poslovodja nadleguje po mailih in telefonu ter me zmerja,ker ima zapisnik,kjer je napisano moje ime in priimek kot osebe,ki je dala prijavo.To še zdaleč ni res,ker sem samo postavila vprašanje.
V glavnem mene je ta inšpektor izdal in za to je v dokazilo tudi zapisnik,ki ga ima bivša poslovodja v rokah.
Mene zanima ali obstaja možnost,da tega inšpektorja tožim ali ne vem kaj naj naredim,ker je kršil zakon in mene postavil v nelagoden položaj?Ali lahko iztržim karkoli na ta račun?Ker kmalu bo prišel dan,ko bo to prišlo do mojega sedanjega delodajalca (privatnik) in me bo na račun inšpektorjevega nekorektnega odnosa postavil na cesto.
Hvala za odgovor in lp.
Karmen
Karmen
RESNICA JE ZADNJA BESEDA PRIHODNOSTI!!!
Nisem rekla,da me bo,to tako lahko predvidevam.Nistraha za to.Samo to,kar je inšpektor naredil ni pošteno.Potem lahko vsakega tako ovadi in kako naj delavci iščejo pomoč,če se bojijo ravno tega?Da bodo njihovi delodajalci izvedeli njihova imena kot oseb,ki so prijavile nepravilnosti!
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Tokrat bodite še bolj odločni in ponovno prijhavite delodajalca, a tokrat na višji instanci. Ukrep bi bil potreben proti obema.
Obstaja tudi možnost civilne tožbe proti delodajacu, .... (če bi bili politik, bi bilo to lažje
).
Obstaja tudi možnost civilne tožbe proti delodajacu, .... (če bi bili politik, bi bilo to lažje
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Ne,samo z inšpektorjem za delo iz Postojne,ki je obiskal bivšega delodajalca in mi je še sam povedal,da je omenil moje ime in priimek,ker je mislil (če sploh je),da mi kot bivši delavki ne bo škodil,če si pomaga z mojimi podatki!
Zakaj pa inšpektor za javno upravo?
Zakaj pa inšpektor za javno upravo?
če boste sprožili postopek in se bo uspešno končal
boste dobili moralno zadoščenje
če pa želite dobiti materialno korist je moje mnenje, pokličite one ki oglašujejo v stilu če želite.... pokličite .... 080
bi še kaj napisal pa si ne upam, ker vidim da je to postojnski inšpektorat, da ne bom škodil kakšni moji stranki
boste dobili moralno zadoščenje
če pa želite dobiti materialno korist je moje mnenje, pokličite one ki oglašujejo v stilu če želite.... pokličite .... 080
bi še kaj napisal pa si ne upam, ker vidim da je to postojnski inšpektorat, da ne bom škodil kakšni moji stranki
ma...je že dobro...sem samo želela malo preveriti,kako mnenje imate o vsem,tega gospoda bom pa pustila na miru,ker nimam ne časa ne volje,da bi se tožarila in škodila komu...je bil že tako prijazen,da mi je rekel,da če me bo bivši delodajalec še nadlegoval zaradi tega,da naj ga pokličem in bo on rešil z njim:)