šumniki na fakturi

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
jos

šumniki na fakturi

Odgovor Napisal/-a jos »

Mene zanima, seveda če mi lahko kdo pomaga glede enega problema
Problem je v tem da smo dobili nekaj faktur z nazivom firme z črko Č pri imenu podjetja.
Ko pa sem gledal v register je podjetje oz sp registriran z črko Ć pri imenu seveda mehki, torej ali je to vseno ali moram zavrniti račun. Tudi žig je bil trdi Č.

Pa še to ko delamo fakture z takimi firmami ali je pomenbno da obvezno uporabimo pravilni šumnik ali je vseno Č ali Ć

Je pa zelo nerodno klicat za take zadeve.
pamps
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a pamps »

Se strinjam, da je nerodno tečnariti zaradi Č ali Ć. Pred časom so imeli nekateri kar precejšnje probleme s pikami, vejicami, pomišljaji, .... a se je vse skupaj umirilo. Osebno menim, da je bolj pomembna ostala vsebina na fakturi. Tisti, ki pa je imel težave zaradi kakšnega pomišljaja, bo verjetno svetoval, da račun zavrnete (saj veste, slabe izkušnje).
Jaz sem včeraj zavrnila račun, ker so na fakturi zaračunali 19,50% ddv; danes sem jih pa slišala. Namesto "hvala, ker ste opozorili na napako" so mi rekli, da sem "malenkostna".
komar66
Računovodja
Računovodja
Kraj: bloke

Odgovor Napisal/-a komar66 »

jaz se pri tem držim načela, okrog katerega je bilo tudi v medijih ogromno polemik, če je račun izdan v republiki sloveniji in je neko ime napisano v tujem jeziku, je zame dobro vse kar je zapisano s slovensko abecedo, to je tistih bogih 25. črk, sem na žalost ali na veselje lokal patriot, kam bomo pa prišli, če bom moral pri vsaki fakturi iskat meke in trde č je, dž in dj, u s preglasom, pa s s strešico, in kaj vem še kaj, saj če pogledamo je tudi zakon o osebnih imenih jasen
Odgovori