okna in vgradnja

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
anka
Super računovodja
Super računovodja

okna in vgradnja

Odgovor Napisal/-a anka »

ČE kot fizična oseba kupiš okna in ti jih vgradijo, ali je pravilen ddv 8,5% za vse?

:oops:
pepi5
Računovodja
Računovodja
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a pepi5 »

Ja, če kupujete samo okna - brez žaluzij oz. rolet. Za ene, ne vem točno ali žaluzije ali rolete, morajo zaračunati 20% DDV.

Lp
jos

Odgovor Napisal/-a jos »

pepi5 napisal/-a:Ja, če kupujete samo okna - brez žaluzij oz. rolet. Za ene, ne vem točno ali žaluzije ali rolete, morajo zaračunati 20% DDV.

Lp
Zadnjič spremenil jos, dne 23 Nov 2005, 15:26, skupaj popravljeno 1 krat.
jos

Odgovor Napisal/-a jos »

pepi5 napisal/-a:Ja, če kupujete samo okna - brez žaluzij oz. rolet. Za ene, ne vem točno ali žaluzije ali rolete, morajo zaračunati 20% DDV.

Lp
Ni res ker se stem ukvarjamo , kar je zunanje senčilo se obračuna 8,5 % ddv.

Sigurno
pepi5
Računovodja
Računovodja
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a pepi5 »

Ok. Pol pa za zunanje senčilo 8,5%. Ampak za žaluzije je pa pol 20%. Vem da je pri teh zunanjih in notranijih neka fora in da je različna stopnja DDV, kar pa sem že prej omenila.

Lp
jos

Odgovor Napisal/-a jos »

pepi5 napisal/-a:Ok. Pol pa za zunanje senčilo 8,5%. Ampak za žaluzije je pa pol 20%. Vem da je pri teh zunanjih in notranijih neka fora in da je različna stopnja DDV, kar pa sem že prej omenila.

Lp
Vprašnje je tukaj kaj spada pod zaključna gradbena dela, kle je vse zmešano do konca in zelo nejasno .

Primer: Zavese se obračunajo 20 % tudi ob montaži, ker ne spada zavesa načeloma pod gradbeni material oz gradbena dela ker predstavlja luksus. V kolikor na račun navedesš rolo zavesa se lahko obračuna 8,5 % davka, ker rolo spada pod gradbeni material.
2. Primer je tudi lamelna zavesa se obračuna praviloma 20 % v kolikor navedeš na račun vertikalna žaluzija (to je prevod iz eng in je eno in isto) se lahko obračuna 8,5.

Vse žaluzije se obračunava 8,5 % pogoj: v kolikor je izvedena tudi montaža za fizične osebe.

V kolikor ni montaže s strani prodajalca se vse obračuna 20 %.
Odgovori