Regeres

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
real
Novinec
Novinec

Regeres

Odgovor Napisal/-a real »

V septembru 2005 sem prekinila porodniški dopust in se zaposlila za nedoločen čas s poskusno dobo 3 m. V obdobju porodniškega dopusta nisem bila v delovnem razmerju, sem pa bila zaposlena za določen čas do 30.11.2004. Zanima me dopust, regres.

Hvala in lp
vocis
Računovodja
Računovodja
Kraj: Trzin
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a vocis »

Kdaj ste nastopila porodniško?
"Nobena težava ni taka, da je ne bi mogli rešiti skupaj, le malo pa je takih, ki jih lahko rešimo sami. "
Lyndon B. Johnson

vocis
MG
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a MG »

Glede na to, da med porodniško niste bila v delovnem razmerju vam priprada sorazmerni del dopusta in regresa kot da bi bila to vaša prva zaposlitev.

Če ste se zaposlila 01.09 vam priprada 4/12 dopusta in pravtoliko regresa.

Pozdrav vsem,

MG
real
Novinec
Novinec

regres

Odgovor Napisal/-a real »

Porodniški dopust sem nastopila oktobra 2004, da, ko sem še bila v delovnem razmerju.
vocis
Računovodja
Računovodja
Kontakt:

Vam je MG že odgovoril
"Nobena težava ni taka, da je ne bi mogli rešiti skupaj, le malo pa je takih, ki jih lahko rešimo sami. "
Lyndon B. Johnson

vocis
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Če se ne motim (včasih se, zato upam da se sedaj ne), je pogoj tudi koriščenje 10 dni v preteklem letu. Na tega se navezuje prenos v drugo leto.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
MG
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a MG »

Elektrik tu ni bilo govora o prenosu zaradi porodniške. Gospa se je zaposlila na novo in med porodniško ni bila v delovnem razmeju, ker ji je le to poteklo.

Novi delodajalec mora dati sorazmerni delež dopusta in regresa. Dopust se lahko koristi do 30.06. v naslednjem letu. Obveznost koriščenjapa je vsaj 10 delovnih dni v tekočem letu. Glede na to, da gospa verjetno ne bo imela več kot 10 dni dopusta za letnošnje leto ga je smiselno porabiti že letos oziroma si zagotoviti, da vam ga bo delodajalec pustil koristiti tudi drugo leto. ( Pismen dogovor )

Pozdrav vsem,

MG
vocis
Računovodja
Računovodja
Kontakt:

V konkretnem primeru gre za zaposlitev na novo, kar pomeni, da bo pridobila pravico do celotnega dopusta po 6 mesecih nepretrganega del. razmerja. Do takrat ima pravico do sorazmernega dela dopusta. V letošnjem koledarskem letu letošnji sorazmerni del letošnjega dopusta, ki naj bi ga praviloma tudi izkoristila letos, v kolikor se z delodajalcem ne dogovori drugače.
S 1.1.2006 pa nastopi novo koledarsko leto in odmera novega dopusta (do konca februarja) in do izpolnitve 6 mesečnega roka ji zopet pripadajo 1/12 za vsak mesec. Po preteku 6 mesecev pa pridobi pravico do celotnega dopusta in takrat pride upoštev koriščenje min. 10 dni, da bi pridobila pravico za eventuelni prenos dopusta v leto 2007
Lyndon B. Johnson

vocis
Odgovori