članarina ooz
Moderator: Mirko Zbačnik
-
atis servis
- Začetnik

članarina ooz
zanima me kje lahko preberem obvestilo kjer je napisano da se članarina OOZ ne sme prikazovati skupaj z obveznimi prispevki zasebnika? ker sem do tega meseca na obrazcu prikazovala skupaj vse prispevke in članarino, vendar me je danes kontrolorka klicala, da moram to popraviti za celo leto nazaj. Pomagajte mi prosim
Re: članarina ooz
Obrazec za obračun prispevkov za socialno varnost je določen v Pravilniku, ki je bil objavljen v Ur. l. RS 130, 3.12.2004. S.p.-i, ki opravljajo redno obrtno dejavnost in so zdravstveno, pokojninsko in invalidsko zavarovani iz naslova opravljanja dejavnosti, lahko obračunajo članarino na tem obrazcu, če vključijo točko ČLANARINA tako:
D. ČLANARINA stopnja% znesek SIT
Članarina OZS ________ _________
Članarina OOZ ________ _________
Članarina (skupaj)________ _________
SKUPAJ obveznost za plačilo (C+D) _________
Tisti s.p.-i, ki niso zavarovani iz naslova opravljanja dejavnosti, morajo obračunati članarino na obrazcu, ki je objavljen v Ur. l. 8/2005, ki ga je predpisal Upravni odbor OZS.
Omenjeni obrazec v excelu vam lahko pošljem tudi po e-mailu. Lp!
D. ČLANARINA stopnja% znesek SIT
Članarina OZS ________ _________
Članarina OOZ ________ _________
Članarina (skupaj)________ _________
SKUPAJ obveznost za plačilo (C+D) _________
Tisti s.p.-i, ki niso zavarovani iz naslova opravljanja dejavnosti, morajo obračunati članarino na obrazcu, ki je objavljen v Ur. l. 8/2005, ki ga je predpisal Upravni odbor OZS.
Omenjeni obrazec v excelu vam lahko pošljem tudi po e-mailu. Lp!