Kako naj knjižim račun leta 2002?

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Pepita
Začetnik
Začetnik
Kraj: Maribor

Kako naj knjižim račun leta 2002?

Odgovor Napisal/-a Pepita »

Dobila sem IOP obrazec dobavitelja. Iz tega smo ugotovili, da nismo prejeli / nimamo knjiženo računa z datumom 19.6.2002. Dobavitelj nam je poslal PREPIS računa. Kako naj to sedaj poknjižim? Kako je z DDV?
pepi5
Računovodja
Računovodja
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a pepi5 »

Glede na to, da je račun iz leta 2002, bi jaz račun knjižila brez odbitka DDV - saj ste za leto 2002 tudi dobivali IOP in bi lahko takrat uredili saldakonte in odbili DDV - z vidika davčnega inšpektorja bo vsekakor bolje, da si DDV sedaj ne odbijate - ali knjižite kot odhodek iz poslovanja - ali pa davčno nepriznan odhodek, in si s tem uredite saldakonte.

Lp
Pepita
Začetnik
Začetnik
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a Pepita »

Do letos nisem dobila še nobenega IOP obrazca niti opomina. Tudi meni je bilo to čudno. Sem poklicala tja pa rekla zakaj me niso prej terjali. Pa jim očitno ni bilo pomembno.

Hvala za odgovor Pepi. Bom tako knjižila.
slava
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: maribor

Odgovor Napisal/-a slava »

Če v 3 letih niste dobili nobenega opomina, ne IOP bi mogoče lahko uveljavljali zastaranje. Če pa se boste odločili, da račun priznate (vsekakor naj ga potrdi odgovorna oseba) je to davčno nepriznan odhodek v tekočem letu!!! Morda lahko iz tega vidika tudi zahtevate, da vam račun nekoliko znižajo! DDV tudi jaz ne bi odbila.
slava
Odgovori