Odprla sem si popoldansi s.p. in me zanima ali lahko zaposlim osebo za 4 urni delovni čas in je ob tem prijavljena na borzi.
Hvala za vaše odgovore
prijava 4 ure, oseba na zavodu
Moderator: Mirko Zbačnik
prijava 4 ure, oseba na zavodu
Pozdravljeni!
Smo društvo, ki se ukvarja z pridobitno dejavnostjo in davčni zavezanec.
Zanima me ali je še potrebno voditi dnevnvno materialne kartice
Hvala za odgovor
Smo društvo, ki se ukvarja z pridobitno dejavnostjo in davčni zavezanec.
Zanima me ali je še potrebno voditi dnevnvno materialne kartice
Hvala za odgovor
Ne. Ali si zaposlen, ali pa si na borzi. Oboje ne gre. Razlika je samo v tem, da je po 4 ure treba delati 2 leti, da se ti šteje 1 leto za penzijo, pa odmora za malico je samo 15 minut, ne pol ure.
Bi se bilo pa dobro še pozanimati glede tega, kateri stroški so v takem primeru davčno priznani / nepriznani, ker, kolikor vem, je tu neki haklc.
Bi se bilo pa dobro še pozanimati glede tega, kateri stroški so v takem primeru davčno priznani / nepriznani, ker, kolikor vem, je tu neki haklc.
da ne bom preveč pameten
do pred enega leta vem da je še bilo mogoče da si bil 4. ure brezposelen in si lahko črpal nekatere pravice iz tega naslova za trenutne pogoje pa res ne vem ali so še enaki
opozarjam pa še na možnost, da se je mogoče prostovoljno pokojninsko zavarovati do polnega delovnega časa strošek približno 6.000 mesečno
do pred enega leta vem da je še bilo mogoče da si bil 4. ure brezposelen in si lahko črpal nekatere pravice iz tega naslova za trenutne pogoje pa res ne vem ali so še enaki
opozarjam pa še na možnost, da se je mogoče prostovoljno pokojninsko zavarovati do polnega delovnega časa strošek približno 6.000 mesečno