REGRES

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
FIRBKA
Začetnik
Začetnik
Kraj: Piran

REGRES

Odgovor Napisal/-a FIRBKA »

LEP POZDRAV!
VEM DA LAHKO REGRES IZPLAČAMO V 2 DELIH. ZANIMA PA ME ČE LAHKO REGRES RAZBIJEMO NA 12 DELOV IN VSAK MESEC IZPLAČAMO 1/12 REGRESA, SAJ BI NAM BILO VELIKO LAŽJE.
omarica
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a omarica »

Ne, regres naj bi se praviloma izplačeval naemkrat, vendar je dopuščeno tudi v dveh delih, vendar do novembra. V večih delih se naj ne bi praviloma izplačeval, saj tako sem seznanjen.

Lp
vocis
Računovodja
Računovodja
Kraj: Trzin
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a vocis »

Regres se izplačuje enkrat (do 1.7), izjema v dveh delih (do 1.11) pa samo, če je tako urejeno s kolektivno pogodbo dejavnosti ( v primeru nelikvidnosti)
"Nobena težava ni taka, da je ne bi mogli rešiti skupaj, le malo pa je takih, ki jih lahko rešimo sami. "
Lyndon B. Johnson

vocis
dolenjka
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a dolenjka »

Kaj pa če ga ni bilo mogoče izplačati do 1.11.2005, ali se kasneje v tem letu oz. v naslednjem letu ne sme izplačati za nazaj?
Jaz sem mislila, da lahko regres za leto 2004, ki ni bil izplačan, bil pa je obračunan, izplačamo v letu 2005 oz. , ko nam finance - likvidnost to omogoči. Se motim?
vocis
Računovodja
Računovodja
Kontakt:

V kolikor ste se z zaposlenimi dogovorili (pisno) o kasnejšem izplačilu regresa in niso zahtevali varstva na delovnem in socialnem sodišču (regres je neodtujliva pravica) ne vidim pravnih ovir za kasnejše izplačilo regresa.
Za davčni vidik pa upam, da vam bo kdo odgovoril.

Lep dan
"Nobena težava ni taka, da je ne bi mogli rešiti skupaj, le malo pa je takih, ki jih lahko rešimo sami. "
Lyndon B. Johnson

vocis
bc
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a bc »

Kaj pa če mi je 6 mesecev poteklo s 30.11. (zaposlen sem bil s 1.6.) To je moja prva zaposlitev. Do kdaj in kolikšen del regresa mi je delodajalec dolžan izplačati. Mora biti regres za to leto za vse zaposlene enak ali je lahko različen?

Hvala
vocis
Računovodja
Računovodja
Kontakt:

bc napisal/-a:Kaj pa če mi je 6 mesecev poteklo s 30.11. (zaposlen sem bil s 1.6.) To je moja prva zaposlitev. Do kdaj in kolikšen del regresa mi je delodajalec dolžan izplačati. Mora biti regres za to leto za vse zaposlene enak ali je lahko različen?

Hvala
Upravičeni ste do celotnega regresa. Enak.
Lyndon B. Johnson

vocis
jambolaja
Nadračunovodja
Nadračunovodja
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a jambolaja »

Znesek izplačila je lahko različen glede na stopnjo dohodnine. Na kratko tisti z višjo plačo dobijo nekoliko manjši neto izplačan.
vocis
Računovodja
Računovodja
Kontakt:

Jam,

Hvala za popravek, pravo mi je bližje kot računovodstvo.

bc,
v kolikor še niste dobili nič regresa pa delodajalca opomnite
Lyndon B. Johnson

vocis
bc
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a bc »

Glede regresa sem mislil bruto znesek. Hvala za odgovore.
Odgovori