prispevki in davek na denarno nadomestilo za brezposelnost

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
loami
Nov član
Nov član

prispevki in davek na denarno nadomestilo za brezposelnost

Odgovor Napisal/-a loami »

Ker lahko določene dohodke dobim izplačane v letošnjem ali prihodnjem letu, bi rad izračunal, kaj je ugodnejše (vrtec, otroški dodatek...), vendar mi manjka podatek za bruto denarno nadomestilo za brezposelnost. Neto zneske poznam, plačilnih listov pa zavod za zaposlovanje ne pošilja.

Ali kdo ve, kako bi iz teh neto zneskov izračunal bruto?
loami
Nov član
Nov član

Res nihče ne ve nič o tem?
Sem narobe vprašal?

Mogoče vsaj kakšen namig, kako zvedet kaj o tem. :?
katrijn
Nadračunovodja
Nadračunovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a katrijn »

Poglejte dohodninsko lestvico za akontacijo dohodnine, prispevki pa so 22,10%, ki jih prištejete neto znesku (bruto -akontacija dohodnine-prispevki=neto). Kako pa lahko prejemate nedomestilo za brezposelne in istočasno pričakujete plačilo za delo?
loami
Nov član
Nov član

Hvala za odgovor. :) Bom izračunal.

Še pojasnilo:
Ta brezposelnost je že stvar preteklosti. Sicer je bila brezposelna žena (zdaj dela), jaz pa imam status študenta, tako da imam del dohodkov preko študentskega servisa, del pa so avtorski honorarji.
loami
Nov član
Nov član

Sem izračunal. Rezultat je sicer ugoden, ker smo tik pod mejo za višji razred, a ugotovil sem, da je problem drugje: če nisi celo leto zaposlen, se ti štejejo dohodki zadnjih treh mesecev in ne dohodki iz predpreteklega leta, tako da sem se prezgodaj veselil :(
Pokasirat vse letos torej, potem pa bomo videli kaj bo! :wink:
katrijn
Nadračunovodja
Nadračunovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a katrijn »

Za vrtec ja, za otroški dodatek pa ne. Še vedno pa lakho pri plačilu vrtca razložite, da so bili to enkratni dohodki in da v naslednjem letu ne bodo taki, pa se vas bodo morda usmilili.
Odgovori