Huh, računovodstvo...

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
K-zeko
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Huh, računovodstvo...

Odgovor Napisal/-a K-zeko »

Bolj kot se poglabljam v celotno zadevo, manj mi je jasno...!

Zanima me nekaj stvari.
V SRS 21 Knjigovodske listine - sem prebral kar nekaj stvari, ki jih v našem društvu ne počnemo. Sedaj me pa zanima - ali se to dejansko počne, tudi v društvih, podjetjih...:

- izdajanje nalogov za izvajanje (21.2) - skratka, da za vsak npr. račun obstaja pisni nalog (osebe odgovorne za poslovni proces)

- (to nisem prepričal ali sem natančno dojel) -knjiži se vedno na podlagi izpeljane knjigovodske listine...?

To zaenkrat...hvala
helena
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Odgovor Napisal/-a helena »

Spomnili ste me na tisti SRS, ki govori o stroških izgubljenih priložnosti(oportunitetni stroški). Taman ko sem si naštudirala, kaj vse lahko poknjižim pod "izgubljene priložnosti", zvem, da jih ne smeš jemati resno!
Toliko o standardih! :ssirok:
Nina
Administratorka
Administratorka
Kraj: Kranj
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Nina »

helena napisal/-a:Taman ko sem si naštudirala, kaj vse lahko poknjižim pod "izgubljene priložnosti", zvem, da jih ne smeš jemati resno!
Toliko o standardih! :ssirok:
:rofl:
K-zeko
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a K-zeko »

Ekspliciten odgovor bi torej bil...??
Pardon, raje vprašam.
helena
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Odgovor Napisal/-a helena »

Eksplicitni odgovor ne da niti davčna uprava! Sicer pa tudi računovodstvo ni eksaktna znanost. S tega vidika je treba tudi gledati na računovodske standarde, ki bi jih naj uporabljali veliki in mali gospodarski in negospodarski subjekti. Ta standard naj bi vas napotil, da prejet račun najprej odgovorna oseba preveri,(recimo podpiše, da se bo vedelo, da je šel skozi njene roke), :sbolan: odobri in šele nato ga naj računovodja vnese v poslovne knjige. Nek način notranje kontrole je potrebno zavgotoviti.
Odgovori