POMOČ PRI ODPRAVI NAPAK

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
miskopisko
Novinec
Novinec

POMOČ PRI ODPRAVI NAPAK

Odgovor Napisal/-a miskopisko »

:? POZDRAVLJENI!

Prosim za nekaj pojasnil:

1. v letošnjem letu je bilo nekaj računov(stroški) knjiženih nepravilno: v smislu da so bili v knjigo ddv pravilno knjiženi(davek pravilno odbit), v gk pa niso bili knjiženi v pravo obdobje- ali lahko to jaz preknjižim v gk s temeljnico? in ali moram o tem obvestiti davčno?

2. glede reprezentance: ali se odbiva ddv( baje do 50%) ali se sploh ne odbiva?

3. glede dobropisov prejetih v tekočem mesecu, ki pa se nanašajo na pretekla obdobja, ali je potrebno k obrazcu za ddv dodati prilogo v kateri je naveden dobropis- oziroma ali smo v prekršku v kolikor se to do sedaj ni opravljalo?

Vsa tri vprašanja se nanašajo na s.p.

Vnaprej vsem najlepša hvala, da svoje znanje in izkušnje delite z mano.

SREČNO 2006! :P

lp
valerym
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a valerym »

Od reprezentance se absolutno DDV ne odbija.

Glede vknjižb v gk mi ni jasno zakaj bi o tem obveščali davčno, če pravite, da je bil DDV pravilno knijžen oz. odbit. Seveda si lahko vknjižbe popravite z temeljnico (po moje si jih celo morate, da ne boste imeli kakšnih problemov kasneje, če pride kakšna kontrola).

Pri dobropisih je potrebno narediti prilogo k DDV obrazcu, amprak ne vem kaj in kako pa tudi mene zanima. Do zdaj še nisem imela nobenega izstavljenega dobropisa, vendar mi za januar ne uide, tako da bom tudi jaz potrebovala vašo pomoč.

lp valerija :D
miskopisko
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a miskopisko »

hvala valeriji! :lol:

kar se tiče dobropisov- naj bi se to delalo takole; skopiraš prazen obrazec za ddv in potem v to kopijo vpišeš zbir dobropisov ki se nanašajo na neko preteklo obdobje- npr. če imaš enega za okt in dva za sep- potem rabiš 2 kopiji-moraš pa baje napisat "priloga" na vrh in v oklepaju na katero obdobje se naanša.... baje- če je vse to res pa ne bi vedela... :sklovn:

piši, če kaj izveš, lp! :partyman:
Odgovori