DOHODNINA-ŠTUDENTSKO DELO

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
MATEJA37
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Slovenia

DOHODNINA-ŠTUDENTSKO DELO

Odgovor Napisal/-a MATEJA37 »

Na novem obrazcu sem zasledila pod oznako 1212 spodaj naveden tekst. Do sedaj sem vedela, da lahko dijaki oz. študentje delajo preko napotnic, če imajo status, nisem pa vedela, da smejo delati, če nimajo statusa. Ali kdo ve, kaj točno pomeni spodnji tekst. Sin je imel status dijaka do 31.08.2005, nakazilo za opravljeno delo za mesec avgust je dobil 15. septembra. Pod kaj to paše pod oznako 1211 ali 1212?

1211 Dohodki dijakov in študentov, prejeti v času statusa
Vpišete podatek o dohodkih za začasno ali občasno delo na podlagi napotnice pooblaščene organizacije, ki opravlja dejavnost posredovanja dela dijakom in študentom v skladu s predpisi s področja zaposlovanja, prejetih v času, ko ste imeli status dijaka ali študenta.

1212 Dohodki dijakov in študentov, prejeti v času brez statusa
Vpišete podatek o dohodkih za začasno ali občasno delo na podlagi napotnice pooblaščene organizacije, ki opravlja dejavnost posredovanja dela dijakom in študentom v skladu s predpisi s področja zaposlovanja, prejetih v času, ko niste imeli statusa dijaka ali študenta.

Če ima kdo izkušnje, mi prosim odgovorite, če mora sin, ki je bil letos polnoleten, pri svoji napovedi prinesti tudi potrdilo o šolanju?
Hvala
Lp
Mateja
Odgovori