Pozdravljeni.
Smo društvo, ki so ga nekoč vodili ljudje ki se na vodenje niso preveč spoznali.
S prevzemom vodstva sem ugotovil, da nič ne štima.
Računovodstvo sedaj zastavljam na novo... stare zadeve mi to le otežujejo.
Društvo ima namreč kar precej osnovnih sredstev (premičnin). Problem pa je v tem, da ni nič poknjiženo. Niti ni evidenc - skratka kot da to ne obvstaja.
Bivši blagajnik ja namreč vsako stvar poknjižil kot stroške materiala (tudi opremo vrednosti večje od 200.000 SIT)...
Skratka - kako sedaj urediti to stanje.
Razmišljam, da bi pač naredili zapisnik s 3 člansko komisijo, da smo ugotovili da obstaja ta in ta oprema; nato bi ocenili vrednosti (nabavno)(računov namreč ni!), in ocenili še odpisane vrednosti.
Bi to šlo...?
Kakšni problemi bi bili pri tem? Kaj svetujete, grem v pravo smer z urejanjem?
lp
Robi
Ugotovitev osnovnih sredstev
Moderator: Mirko Zbačnik
Še nekaj.
Društvo ima tudi kar nekaj opreme na "stalni reverz" od Občine. Župan občine je tudi podal sklep o oddaji te opreme v uporabo našemu društvu. Ali je ta oprema sedaj smatrna kot Oprema v upravljanju? - ker tako eksplicitno ni nikjer napisano, vendar mislim, da je tako mišljeno (v sklepu).
Vendar tudi to ni nič poknjiženo.
Kako sedaj s tem...
Verjetno bi tudi Občina morala v svojih knjigah in evidencah to opremo voditi, kot da nam jo je dala v upravljanje... Ampak - Ta oprema je sicer že tudi stara.
Sedaj me pa zanima:
- kaj za nas pomeni, če je ta oprema že do konca amortizirana (pri občini).
- Kako naj mi to knjižimo (nabavna vrednost;...)
- in podobno vpračanje kot v prejšnjem postu - kako to sedaj začeti prikazovati?? Z zapisnikom?
Najlepša hvala za pomoč
Društvo ima tudi kar nekaj opreme na "stalni reverz" od Občine. Župan občine je tudi podal sklep o oddaji te opreme v uporabo našemu društvu. Ali je ta oprema sedaj smatrna kot Oprema v upravljanju? - ker tako eksplicitno ni nikjer napisano, vendar mislim, da je tako mišljeno (v sklepu).
Vendar tudi to ni nič poknjiženo.
Kako sedaj s tem...
Verjetno bi tudi Občina morala v svojih knjigah in evidencah to opremo voditi, kot da nam jo je dala v upravljanje... Ampak - Ta oprema je sicer že tudi stara.
Sedaj me pa zanima:
- kaj za nas pomeni, če je ta oprema že do konca amortizirana (pri občini).
- Kako naj mi to knjižimo (nabavna vrednost;...)
- in podobno vpračanje kot v prejšnjem postu - kako to sedaj začeti prikazovati?? Z zapisnikom?
Najlepša hvala za pomoč