Čudno poslovanje

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Čudno poslovanje

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Čudno poslovanje

Podjetnik ima blokiran TRR, blokado ima zaradi dveh dolžnikov. Da bi poplačal le enega, za katerega je bil speljan že postopek rubeža, je to enostavno napravil s gotovinskim plačilom na banki. Kot plačnika je navedel firmo. Na TRR ni zabeleženega prometa. Kje je dobil denar, mi ni jasno, in me dejansko niti ne briga. Po mojem bi moral denar položiti na TRR (kako bi to razlagal dacarjem ni moja skrb).

Kako to urediti?

Dejansko bi šlo za zmanjšanje obveznosti do lastnika (ki je še odprta v večjem znesku od tega) in zaprl bi obveznost do dolžnika. Vendar mislim, da je to malce preveč "po domače".
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
roki
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a roki »

Če je že tako naredil in plačal obveznosti vsaj za enega upnika, vi drugače kot tako, da poknjižite zmanjšanje obveznosti firme do lastnika ter zaprete obveznosti do dobaviteljev niti ne morete narediti. :)

LP :wink:
MARJETICAVA
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a MARJETICAVA »

Jaz bi sestabila asignacijo, ki bi jo vse tri stranke podpisale in tako zaprla obveznost firme do upnika ter povečala obveznost do lastnika, ki je poravnal dolg za firmo.
mj
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a mj »

po interni temeljnici bi kn jižila zmanjšanje obveznosti in lastniški račun na drugi strani - če je s.p., sicer pa je priloga kopija virmana. to družba pa ravno tako kot bi bilo plačilo z gotovino
MARJETICAVA
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a MARJETICAVA »

Spregledala sem besedo podjetnik in odgovorila za d.o.o.
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kontakt:

Hvala, saj gre za podjetje (d.n.o).
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kontakt:

Zapisalo se mi je, da bi zmanjšal obveznost - dejansko gre za povečanje obveznosti. Hvala za odgovore!
Mirko Slika
Odgovori