Zakon o zaposlit. rehabilitaciji in zaposlovanju invalidov

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
tnuljčica
Novinec
Novinec

Zakon o zaposlit. rehabilitaciji in zaposlovanju invalidov

Odgovor Napisal/-a tnuljčica »

Pozdravljeni,
naše povezane družbe vsaka posebej ne presegajo 20 zaposlenih, če pa vse povezane družbe gledamo kot celoto, pa je ta meja presežena. Zanima me, kako se v tem primeru določi, katera družba naj obračuna in plača v Sklad za prispevek za vzpodbujanje zaposlovanja invalidov?
Hkrati pa tudi nikjer ne zasledim od kdaj naj bi se ta prispevek obračunaval in plačeval?
Pojavi se tudi problem, ker nimajo vse povezane družbe enake dejavnosti, tako je kvota za večino podjetij 4%, za eno pa 5%, hkrati pa se kvota glede na to, da vse povezane družbe skupaj zaposlujejo manj kot 50 delavcev, zniža za 1 odstotno točko....
Prosim za čimveč koristnih informacij. HVALA :shock:
slava
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: maribor

Odgovor Napisal/-a slava »

Kvotni sistem se bo začel izvajati s 1.1.2006, vendar tudi meni ni jasno pri katerem obračunu plače bo veljal. Morda se bo vključil še kdo, s kakšno bolj uporabno informacijo.
slava
MG
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a MG »

Veljati začne pri obračunu plače za januar - izplačilo februar. V ta nem so tudi novi REK obraci v katerih bomo poročali tudi o tej " malenkosti". Ke do sedaj ni veliko znananega o konkretnih vprašanjih bomo mi počakali do začetka februarja- mogoče bo do takrar kej več znanega. Redno spremljamo strni DURS-a in AJPES-a pa bomo viedli.

Pozdrav vsem,

MG
Odgovori