moje težave

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
spiderboy
Novinec
Novinec

moje težave

Odgovor Napisal/-a spiderboy »

Pozdravljeni
Sem invalidna oseba, ki trenutno dobiva 58775 SIT Nadomestila Ministrstva za delo in socialne zadeve. Ker je to premalo za preživetje sem začel prodajati linuxe. Ker imam sodno prepoved prodaje Linuxov dokler ne postanem SP ( poleg tega sem moral plačati 110000 SIT kazni) sem se znašel v vsesplošnih težavah. Za linux sem zaračunal 1800 SIT + stroški pošiljanja. (na mesec sem jih prodal okoli 5)To je premalo za to da bi postal SP, s 58675 SIT pa se ne da preživeti
Jaz razumem da je treba plačevati davke toda kako naj z 1800 SIT zasluška od prodaniega izdelka plačam davek kot SP? Ali kako naj preživim z 58675 SIT na mesec?
Računalništvo je edina stvar ki jo obvladam. S prodajo linuxov sem si hotel izboljšati svoj življenski standart. Ali veste kako je če nisi sposoben ničesar drugega? Edino z prodajo linuxov sem dokazoval svojo sposobnost (nekateri so hoteli le nasvet kateri linux si naj namestijo). Moji kupci so ljudje iz policije, sodstva .
Ker imam le osnovno šolsko izobrazbo se bojim da bom na slabšem ker gdo zaposlil nekoga ki bi zaposlil nekoga ki ima končano le osnovno šolo? In mu plačal več kot je moje nadomestilo za invalidnost?
as se nebi pritoževal če bi lahko počel stvari, ki me veslijo. Nebi imel proti če bi plačal 20 % davek od linuxa. In če bi lahko to počel do določene meje Nekaj podobnega imajo amerikanci
Da imam tole kar sedaj je socialna služba urejala 5 let moj status. Kako naj pričakujem da mi bodo sedaj kaj prej uredila željeno stvar

V pričakovanju vašega odgovora vas lepo pozdravljam
lp,
Igor
Odgovori